Spørsmål:
Hvordan kan tau / tau pakkes for å minimere floker?
Russell Steen
2012-06-01 23:37:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg pakker generelt tauet mitt i små bunter som

wrapped rope

Dessverre blir det bare til et vassete rot når jeg prøver, for enhver betydelig lengde (for eksempel 100 ') og bruk den.

Hvordan kan jeg pakke disse tingene uten at det skjer?

Låne litt intuisjon fra knute teori, hvis du spoler fra begge ender på en gang (som sommerfuglen / backpackerspolen), blir vridning / dreiemoment du legger i tauet kansellert av det motsatte dreiemomentet i den andre enden. få vridning (som fører til knuter og vassete rot) hvis du spoler begge ender sammen. Ulempen er at du trenger å flasse det, da det ikke bare vil spole ut.
Snakker vi om tynn snor som ultralett teltledning, eller snakker vi om et klatretau? Hvis sistnevnte, er en vanlig måte å gjøre det salvesken eller sommerfuglmetoden på, som er beskrevet i Freedom of the Hills, s. 138. Det demonstreres i denne videoen: http://www.youtube.com/watch?v=yFW51YwoLZ8
Fem svar:
MaskedPlant
2012-06-02 00:25:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg pakker den som du gjør, og har sjelden noen gang problemer. Jeg tror de viktige trinnene er hva du gjør når du bruker det og hva du bruker det til.

Først når jeg bruker den, fjerner jeg krysspakken helt.

Jeg holder den i løkken øverst eller nederst. Når tverrpakningen er angret, trekker jeg midtpartiet fra hverandre og legger det på bakken slik at det er i en hel sirkel.

Jeg berører ikke den andre enden så mye som mulig. Dette er ganske enkelt når du klatrer, men mye vanskeligere under andre aktiviteter. Hvis jeg vet at jeg trenger noe av den andre enden, men ikke trenger å berøre det etter det (som å feste til et anker eller plugge inn en skjøteledning), trekker jeg den mengden jeg trenger ut av den siden av tauet og legger deretter sirkelen av tau på bakken den siden ned. Jeg vil prøve å finne en video eller bilder av dette.

Også når det rulles opp tauet, hvis det er mer enn 100 fot, bruker jeg "Backpackers" -spolen (også kjent som en "sommerfugl" -spole). Jeg gjorde et kort Google-søk og denne videoen kom opp som forklarte det nøyaktig hvordan jeg gjør det.

Hvis du spoler noe for hånd, og ikke bruker metoden bak nakken, vrir du tauet mens du spoler det, det vil rulle og løsne mye lettere. En enkel halv vri er vanligvis alt den trenger, når du kommer til en vane, vil du finne deg selv uten å innse det når du spoler noe. Denne videoen gjør en god jobb med å vise hva jeg snakker om fra sekunder 22 til 32. Jeg har ikke lyd, så jeg aner ikke hva han sier, men handlingen er perfekt.

+1 - Jeg bruker en sommerfuglspole til klatretauene mine på 60 meter (200 ') og har sjelden betydelige floker.
Lost
2012-06-02 09:17:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det jeg har funnet fungerer best (spesielt med lett tau / ledning) er å spole ledningen i "figur 8s" mellom to fingre, håndledd eller armer:

Hold den ene enden i hånden foran av deg så fei under løpeenden med den andre hånden og løft opp slik at løpeenden draperer over toppen av hånden og bort fra midten. Sveip under med første hånd og løft opp slik at den løpende enden igjen draperer over toppen og bort. Ledningen vil gjøre et X mellom hendene. Gjenta. Bruk den gjenværende enden til å vikle tett rundt X og stikke enden i. Denne metoden holder spolene atskilt, og innfører ingen vendinger i tauet.

Dette har praktisk talt eliminert floker fra livet mitt i alt fra klatretau til tanntråd.

Et diagram kan hjelpe, men jeg tommelfinger dette på en DumbPhone, så det må vente.

Alternativt kan du holde den ene enden av figur 8 i hånden og bruke tåen til å holde den andre enden av 8
Ville være bra hvis du kunne finne et bilde av dette?
theDmi
2014-02-18 16:07:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De første to bildene på dette nettstedet (bildet nedenfor) viser hvordan du kan pakke tauet ditt uten å produsere floker. Merk at den siste knuten som fikser alt ikke betyr noe med tanke på floker.

Packing the rope tangle-free

Den viktige delen er å ikke ta opp tauet i lukkede ringer som hver ring vil introdusere en vri på tauet i samme retning.

I stedet henter du det som løkker som henger alternativt til høyre og venstre fra hånden din. På denne måten blir vridningen i tauet fra en sløyfe kansellert av en vri i motsatt retning fra neste sløyfe, noe som betyr at du vil ende opp med (nesten) null vri på slutten. I "lukket ring" -tilnærmingen vil du introdusere mye mer vri i stedet, da vriene oppsummeres positivt til slutt.

Mr.Wizard
2012-06-02 18:33:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etter min erfaring er det ingenting som slår en "kortspoling" for enkel bruk og å unngå floker i tynn ledning (for eksempel dragelinjer). Kortet må være størrelse etter ledningsvolumet som er lagret på det.

enter image description here

Ledningen det viklet over hornene i et figur 8-mønster som unngår vendinger. (Høyoppløselig bilde)
Ledningen mates ut ganske enkelt ved å trekke i enden og la kortet vippe fritt i hånden.

For ledningen er for stor til praktisk talt å bruke en kortspoling av hvilken som helst størrelse, kan det være nyttig å danne ledningen i mer enn en bunt (spole), og pakke disse sammen. På denne måten er det mindre sannsynlig at floker dannes, og hvis man gjør det, er det begrenset til bare en brøkdel av den totale ledningslengden. Floker som ikke involverer endene er lettere å løsne.

Ankit Garg
2012-06-05 10:07:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Figur 8 mønster er bra, men det er også et annet mønster som kan være nyttig.

Det du kan gjøre er å rulle ledningen i mellomstore sirkulære løkker. Å holde størrelsen på hver sløyfe mellomstor vil ha to fordeler:

  1. Det samlede plassbehovet vil reduseres.
  2. Det vil være mindre sammenfiltring.

Også, i siste etappe, slyng ledningen på spiralform over den eksisterende bunten for å dekke hele bunten. Dette vil sikre tette løkker, og dermed kan du administrere ledningene dine mer komfortabelt og uten problemer.

Svaret ser ikke ut som ferdig: "Dette vil sikre et stramt ..." Beskriver du en [Mountaineer's Coil] (http://www.traditionalmountaineering.org/images/Coiled%20Rope.jpg)?
Takk @Mr.Wizard Jeg glemte å fullføre svaret mitt.
@Mr.Wizard din er et 8-mønster, men jeg foreslår en spiralformet spiral (akkurat som en fjær) etter vanlige mellomstore sirkulære løkker.
@AnkitGarg - Bilder eller videoer? Jeg har prøvd dette og er ikke sikker på at jeg får tak i det du sier fordi det ikke fungerer for meg.
@Mr.Wizard, liksom ja. Men skruelinjene er veldig nærme nok. De kan være mer plassert slik at de dekker hele pakken.
Takk. Siden jeg endelig forstår, får du endelig min stemme. Beklager det tok så lang tid. :-)


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...