Spørsmål:
Hvordan skal et klatretau rengjøres?
STW
2014-06-09 21:03:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvilke produkter og prosesser skal brukes til å rengjøre et klatretau når det blir tilstrekkelig skittent? Hvordan vil jeg fjerne så mye smuss og smuss som mulig uten å påvirke tauets styrke eller levetid negativt?

Tre svar:
Rory Alsop
2014-06-10 00:27:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alle de store klatrestederne er enige om de to alternativene for rengjøring og påfølgende tørking:

Vask i kaldt vann (mindre enn 30 ° C) og bruk et mildt vaskemiddel, enten i et badekar eller i dusjen. Noen mennesker plasserer den i dusjen mens de vasker. Skånsom børsting kan bidra til å fjerne korn eller sand, men vær forsiktig med å slipe strengene.

For å vaske maskinen, trykk tauet i et putevar og bruk en 'delikat vask'. Noen anbefaler daisy-chaining tauet først for å holde det flokefritt.

Generelt å behandle et tau som en delikat ullartikkel er en praktisk tommelfingerregel.

Når du er vasket, heng det innendørs, i et mørkt, kjølig område, og la det tørke naturlig.

For et mildt vaskemiddel, ville en liten mengde gratis og klart vaskemiddel, eller en liten mengde ullvask (som Nikwax) være egnet?
april rain
2018-10-10 17:04:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Selv om noen vasker tauene sine i vaskemaskiner (inne i en pose), ville jeg aldri gjort det selv. Og REI ser ikke ut til å anbefale det heller. Jeg har selv vasket et tau for hånd i et badekar med et spesielt tauvaskemiddel (f.eks. Fra Tendon), og resultatene var gode. I følge REI kan en mild såpe også brukes til dette formålet, men jeg antar at jeg ikke liker å ta risiko med livreddende utstyr.

For enda bedre resultater vil du kanskje prøve en spesiell tauvaskebørste, f.eks. en fra Beal. Det kan også spare litt tid. Ettersom jeg bare har vasket med hendene, kan jeg ikke fortelle hvor mye bedre / lettere det ville være. Tauet mitt var rent nok etter at jeg bare hadde virvlet rundt i badekaret og kjørt det gjennom hendene et par ganger.

Du bør passe på å ikke bruke for varm watter (maks 40 grader, som handler om kroppstemperaturen). Etter å ha vasket tauet, bør du tørke det utfoldet på et varmt tørt sted uten direkte sollys, og heller ikke rett ved siden av varmeovner.

Det endelige rådet ville være å ikke vente med tauvask for lenge. Det er ikke bare hyggeligere å klatre på et tau uten smuss, men det forlenger også tauets levetid. Smussdeler som gni mot tråder i tauet, svekker dem.

ShemSeger
2018-10-11 00:34:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis du vil få tauene dine rene i en hast, bruk en taubørste:

enter image description here

Dette er resultatet etter å ha trukket tauet ditt gjennom en av disse børstene to ganger:

enter image description here

Fyll karet ditt med kjølig til lunkent varmt vann, og gjør vannet litt såpevann bruker en såpestang og flager tauet i det for å suge en stund. Når tauet er gjennomvåt, kan du bruke hendene til å rense eventuell ekstra jord, og deretter trekke tauet gjennom børsten. Hvert trekk vil produsere en sky av smuss i vannet, og vannet blir bare svartere og svartere når du går.

Jeg anbefaler å få hjelp til å trekke i tauet. Armene dine blir slitne i en hast når du gjør det selv.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...