Spørsmål:
Hvordan varme opp kalde tær og fingre?
Steed
2013-03-19 12:03:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om vinteren kan hånden og føttene dine (spesielt tær og fingre) bli kaldt kaldt, eller du kan til og med slutte å føle dem. Hvordan kan du varme dem opp?

Dette skjer vanligvis når det er under 0 ° С eller når det er litt over 0 ° С og hendene / føttene dine er våte. Dette kan skje hvis du ikke er ordentlig kledd / startet eller du beveger deg ikke nok (f.eks. å sitte i en leir etter en dagstur).

(Spørsmål inspirert av et spørsmål om å varme opp støvlene dine om morgenen)

Bonuspoeng til alle som kan svare på dette spørsmålet for fjellklatrere. Det er ikke noe verre enn å prøve å klatre på frosne fingre.
Ni svar:
Steed
2013-03-19 12:03:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg svarer på mitt eget spørsmål for å dele litt kunnskap.

For det første er kalde tær / fingre alvorlige. Du begynner å føle ubehag, så litt smerte, så slutter du å føle dem og glemmer dem, så får du dem amputerte. Så du bør hele tiden sjekke om du fremdeles kan føle tær og fingre , og hvis ikke, begynn å varme dem opp.

For det andre synes jeg det er mest effektivt og lett å bruke følgende metode for oppvarming:

 • For å varme opp tærne, sving benet 30–50 ganger frem og tilbake . Bevegelsen gjøres med hele benet (inkludert låret), så bredt som mulig, og det skal være kraftig.
 • For å varme opp fingrene, gjør lignende bevegelse med armene, bortsett fra at du kan gå 360 grader.

Husk å gjøre hele 30-50 svingene dine før du sier "bla, det fungerer ikke";)

Det som skjer er at du får varmt blod med sentripetal kraft til å strømme til de ekstreme delene av bena / armene: tær og fingre. Normalt får de ikke mye blod under kalde forhold, fordi kroppsreguleringsmekanismene prøver å holde mer varme i midten av kroppen ved å tynne perifere kar (det er en overreaksjon).

Hvis du ikke var føler fingrene / tærne før du starter dette, kan oppvarming være veldig smertefullt. Så det er bedre å gjøre 20, liten pause for å la varmen komme til frosne vev, litt skriking, ytterligere 20;)

Merk: hvis du ikke kjente på tærne eller fingrene på lenge, kan ting har gått utover enkel behandling. Jeg er ikke sikker på at denne metoden anbefales i en slik situasjon, fordi den gir rask oppvarming, og alle anbefalinger for behandling av alvorlige forfrysninger foreskriver langsom oppvarming (se også dette spørsmålet om forfrysninger).

'Litt skriking' - veldig sant, og hvis fingrene / tærne var nær frostskader, kan det være mye skriking ... men dette betyr at det er viktig at du får dem oppvarmet! +1
Vorac
2013-03-27 14:15:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kalde fingre - legg dem rundt halsen

 • Halsen viser utmerket blodstrøm og dermed varmekraft
 • Halsen er lett tilgjengelig område av kroppen, i motsetning til armhuler, lår, mage (med alle lag med klær)
 • I det minste for meg er det ikke veldig stressende å trykke veldig kalde fingre mot nakken, sammenlignet med mot f.eks mage.

Når det gjelder kalde tær - ville jeg sannsynligvis prøve å løpe, hvis overflødig energi er tilgjengelig.

Og det er faktisk veldig praktisk for en klatrer, gitt at du ikke har råd til noen av de andre øvelsene når du henger
Lost
2013-03-20 05:40:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Legge til Steeds selvsvar. Andre måter å varme opp fingre og tær på:

 • Vri fingrene og tærne kraftig (mens du går, mens du sitter) - sirkulasjonen hjelper av muskelbevegelse.
 • Sprint (hvis du har ekstra energi)
 • Når du ikke bruker dem, må du kule hendene opp i hanskene dine (fjern fingrene fra hanskefingrene og lag en knyttneve inne i hansken).
 • Hold armene ned ved siden av deg med hendene forlenget sidelengs i 90 graders vinkler mot armene. Ryk kraftig opp og ned. (Rart - men gjør underverker)
 • Slå hendene sammen, mot lårene. Spark føttene sammen. Den skarpe smakken kan stimulere sirkulasjonen
 • Stikk de bare hendene dine i armhulene
 • Hold bare føttene på en venners mage (forutsatt at de er fine og toaste)

Hvis du er i leiren, og har tid / ressurser:

 • Fyll en nalgene type (godt tettende) vannflaske med varmt vann og hold den i hendene
 • Plasser en varmtvannsflaske mellom lårene der den kan varme blodet som løper nedover lårarterien
 • Start en brann

Hvis du har planlagt fremover:

 • Hånd- og tåvarmere (engangsbruk, kjemiske pakker som varmes opp når de utsettes for luft) er et fint nødtiltak
"Hold armene nede ved siden av deg med hendene forlenget sidelengs i 90 graders vinkler mot armene dine. Kraftig trekker deg raskt opp og ned. (Rart - men gjør underverker)" - Da jeg ble vist denne trodde jeg at jeg ble satt på, men det fungerer faktisk.
cbeleites unhappy with SX
2013-12-16 02:55:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er foreløpig ikke noe godt svar som ber om grunnen til at fingrene, tærne (og nesen og ørene) er kalde, så la meg legge til noen få punkter:

(jeg antar rundt 0 ° C i følge spørsmålet - selvfølgelig er -40 ° C annerledes).

Her er et par grunner til at fingrene og tærne i det første blir kalde:

 • Selvfølgelig er du kanskje ikke vant til de kalde temperaturene ennå. Full akklimatisering vil ta noen uker. Du må imidlertid vite at mengden og hastigheten på akklimatisering avhenger av eksponeringen. Dermed hvis du fullstendig vikler deg hele tiden, hindrer du denne akklimatiseringen. Dette er ingen kortsiktig (minutter) løsning. Men akklimatisering kan bety at du vil kunne ha varme fingre i luft på si -15 ° C på slutten av vinteren, selv om du alltid fikk kalde fingre ved +5 ° C om høsten.

 • Forutsatt at klærne dine generelt er fornuftige for været, det vil si at du har hatt det bra før samme dag, men nå blir det kaldt på fingre og tær. Dette er vanligvis et symptom på utmattelse , som er den underliggende årsaken til sentraliseringen (lav blodstrøm til ekstremiteter for å spare energi). Som betyr at i tillegg til de umiddelbare tiltakene for å varme opp fingrene, som er oppført i de andre svarene, bør du spise (og muligens drikke noe som inneholder sukker, for eksempel (fortynnet) juice eller sukkerholdig te for umiddelbart tilgjengelig energi). av kalde fingre kan unngås ved å passe på at det hviler nok til å spise og drikke i løpet av dagen.
  Og det er relatert til en ond sirkel: med begynnelsen utmattelse, liker du ikke tanken på å hvile å spise: du vet at du blir kald. Å drikke ikke de nå kalde tingene i flasken din appellerer ikke fordi du vet at du blir enda kaldere. Men hvis du ikke skjønner hva som skjer, kan dette forhindre å ta det eneste effektive middelet: å spise (og få deg til en tilhørende dehydrering). Ellers risikerer du ikke bare forfrysne fingre / tær / nesetip / ører, men også hypotermi.

 • Et beslektet problem er at du kan ha våte klær / sko / hansker, så deres isolasjonen er svekket.
  Personlig skjer det meg hele tiden (dvs. fuktige sokker i fjell / skistøvler), men føttene blir varme til jeg blir sulten.

 • For det ekstra (antar jeg: fjell) klatring spørsmål: jeg antar at bare generell akklimatisering (dvs. høyere basemetabolisme) virkelig hjelper her. Du trenger fingrene varme, men klatring betyr at du bruker ganske mye tid statisk (for eksempel å stå / sitte og sikre partneren din). Under klatringen kan du ikke bruke store klær, og klærne kan ikke være veldig tykke: ellers svetter du under klatringen. Klatresko hjelper heller ikke med kulde. Spesielt da de ikke er ment å gi tærne mye frihet.

+1 Dette er et veldig viktig svar, så jeg må gjenta det avgjørende poenget: ** Når tærne begynner å fryse, må du sørge for at du har spist nok! **
Andrew
2013-12-16 09:48:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Å svinge armer og ben for å flytte blod til ekstremiteter er gode råd og vil overvinne kroppens vasokonstriksjonsrespons, men husk at du også bør legge lag på etter å gjøre dette siden du kjører varmeenergi vekk fra kjernen din. Hvis du er i leiren, vil du drikke en varm drikke (og også holde den mens du drikker) varme kjernen din og lette kroppens kalde respons. Hvis det ikke fungerer, er det ganske forsvarlig å fylle en Nalgene med kokende vann og komme i soveposen med den, forutsatt at du ikke har fått deg noe forfrysninger (vanskelig å oppnå ved 0 grader C). Det beste er å akklimatisere deg til kaldere temperaturer ved å kle deg litt under oppkjøringen til kaldt væreventyr.

newenglander
2013-03-30 19:23:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ingen har nevnt dette ennå, så jeg vil kaste dette der ute: i det minste for fingrene / hendene mine, jeg synes det er nyttig å puste på dem (ikke blåser på dem som om du ville suppe, men den slags pust du d brukes til å tåke opp glass før du rengjør dem). Åpenbart vanskeligere å gjøre for tær / føtter, men lett for hendene, spesielt hvis du ikke kan svinge armene av en eller annen grunn.

Jeg synes denne metoden er ganske ineffektiv: du overfører veldig lite varme til hendene mens du kaster bort mye. Pluss at hendene (hanskene) blir fuktige på grunn av fuktighet.
Hvordan regner du med å "kaste bort mye"? Du må puste, så du bruker faktisk den som ellers ville være "bortkastet" (pustet ut) varme.
riktig, ordlyden min var dårlig. For meg føles det bare slik: du puster kraftig (og inhalerer mye kald luft), men overfører en relativt lav mengde varme til hendene. Men det er veldig subjektivt, og jeg kommer ikke til å insistere på dette punktet.
Flexaursarusrex
2013-12-16 23:30:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du kan sitte på hendene eller krysse armene over brystet, knytte en knyttneve og pumpe musklene. For det andre varm opp for kjernemuskulaturen (mage, bryst, lår). Å øke kjernetemperaturen vil fremme bedre varmesirkulasjon. Inturn, sluk ned nær varmt vann, spis suppe, ta et varmt bad. Dette vil holde deg varm en god stund.

Sherwood Botsford
2013-03-26 21:48:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fingre og tær kaldt?

Ta på deg hatten.

Seriøst: Du mister varmen raskere enn du genererer den. Bondy kompenserer ved å redusere sirkulasjonen til ekstremitetene for å holde kjernen varm. Hodet har 25% av blodet ditt som strømmer gjennom det. Å redusere varmetapet der, gir deg mer varme å sende til tærne.

Hvis dette ikke fungerer, legg til et annet lag med klær.

Se etter sammenhengende fot og håndutstyr. Alt som passer tett, reduserer ikke bare sirkulasjonen, men du har ikke lenger et luftlag ved siden av huden.

Det er et par feil her. Generelt sett tar det på deg mer klær, men det reduserer kroppens tendens til å redusere strømmen til ekstremitetene, ja. Imidlertid er ideen om at en uforholdsmessig mengde varme går tapt gjennom hodet urbane myter. Benvarmere for eksempel ville oppnå en mye større innvirkning enn en hatt, for å hjelpe tærne.
Det er et tema om varmetap fra hodet til skeptikere. Så: http://skeptics.stackexchange.com/questions/2839/do-we-lose-most-of-our-body-heat-through-our-headsStill Jeg liker det generelle poenget om å ta på meg mer klær, det ble ikke nevnt her før.
LaCoy
2013-12-11 05:48:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvis fingrene er til det kalde punktet der du ikke kan føle dem, vil ikke mye hjelpe. Du kan puste på dem ja, men på dette punktet fryser du internt. Så jeg vil foreslå (selv om det kan være vondt) å svinge armene og bena. Det varme blodet sirkulerer fra midten av kroppen din. Det er der for å beskytte dine vitale organer og forhindre at lungene fryser. Hvis du får blodet til fingrene dine, vil du ha det bra.

Velkommen til Outdoors. StackExchange! Det ser ut som at du kommenterte newenglanders svar om å puste. Enn dette skal være en kommentar, ikke et svar. Du kan svare på "legg til kommentar" under svaret for å legge igjen kommentarer. Likevel vil rådene dine om svingende armer og ben være et godt svar, men dette dupliserer bare et av de allerede eksisterende svarene. Hvis du vil understreke noe som ikke ble nevnt før, kan du gjerne redigere svaret ditt. Du finner mer info om dette nettstedet og dets konvensjoner her: http://outdoors.stackexchange.com/about
LaCoy har ikke nok rep til å kommentere.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...