Spørsmål:
Fordeler og ulemper med paracord
MaskedPlant
2012-05-30 03:00:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fra en kommentar til Hvordan velge paracord -spørsmålet var jeg nysgjerrig på, hva er fordelen med paracord i forhold til jernvarebutikk gule vridd poly-ting?

De gule tingene er billige , lett tilgjengelig, flyter, sterk nok og lett å se som guylines og i trær.

Jeg har nesten alltid brukt paracord, fordi det er "camping" tau og det er akkurat det jeg brukte. Men den kommentaren fikk meg til å tenke, hva er greia med paracord? Hvorfor er det bedre?

Flyter paracord? Kan du smelte endene for å forhindre at det fliser? Er det knallgult? Kommer den i forskjellige tykkelser?
Tre svar:
Russell Steen
2012-05-30 22:40:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paracord

 • Bedre styrke * / diameterforhold. 550 lb paracord er generelt 5/32 "(4 mm) i diameter. Twisted poly med en lignende styrke er rundt 3/16" (4,75 mm). Så paracord vil pakke mindre.

 • Mer allsidig. Du kan enkelt dele den i flere tau. Formen gjør det også mye lettere å flette enn vridd poly hvis du trenger å lage et sterkere tau.

 • Enklere på hendene - Hvis du noen gang har prøvd å heise en tung pakke med vridd poly vet du at ting spiser hud. Den jevnere paracord er mindre makulering.

Twisted Poly

* Styrke = maksimal laststyrke.
(jeg vet at folk også ser etter vekt sammenligning, Jeg kommer til å legge ut de når jeg bryter sammen og bruker $ på tvunnet poly)

+1 for lettere på hendene. Paracord holder også en knute mye bedre enn de gule greiene.
berry120
2012-05-30 04:45:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Noe av det kan godt være historisk - mens det er mange generiske ting av typen jernvarehandel som "gjør jobben" der ute nå, er jeg villig til å satse på at dette for noen tiår siden ikke var tilfelle.

Imidlertid vil jeg fremdeles si at med mindre du bare gjør lette fotturer / camping der det aldri kommer til å bli strukket mye, er det fortsatt verdt å få:

 • Samlet , det er egentlig ikke det dyrt, selv for de ekte tingene (spesielt når du kjøper i bulk.) OK, billig avstikkledning kan i noen tilfeller være betydelig billigere, men det er ikke som riktig paracord gir deg tilbake noe mer enn noen få pence en fot.
 • Den er mer allsidig - du kan klippe den og bruke den som en ledning eller fjerne de indre ledningene fra den hvis du trenger noe tynnere (eller til og med stripe de indre ledningene og bind dem sammen hvis du trenger noe tykkere.) Kan ikke gjøre det med de fleste andre ting.
 • Du vet hva du får med det. Hvis du får den samme paracord hver gang du vet at du alltid får, vel, den samme paracord. Få billigere jernvarebutikker og sjansene er at det vil endre seg over tid - kanskje til det bedre, men kanskje på det verste, og du vil ikke finne ut av det på feil tidspunkt i en kuling når du reparerer et fyrtau!
 • Du sier at de generiske tingene er sterke nok til å brukes som tau, men er dette i et lett scenario uten vind eller i en tung sammenheng med mye kuling / regn? Det forholder seg til det forrige punktet, men er du sikker på at det definitivt holder i slike situasjoner? Er du sikker? Du kan ganske mye være med paracord.
 • Det takler ofte bedre - jeg synes den ytre kappen er mye jevnere enn mange av de billige tingene, og det er lettere å spole også.

Visst, du kan få billige ting for å gjøre rare oppgaver der det ikke betyr noe, og lagre riktig paracord for hvor det betyr noe, men dette er mye bry og IMO prispunktet gjør det ikke verdt faffing rundt å prøve å spare noen få pence her og der når du har en anstendig løsning som allerede kan gjøre jobben.

Hva er vekt / bulkforskjellen mellom si 550 paracord og de gjennomsnittlige gule poly-tingene dine? Alt du sa er fint, men for meg er vekten sannsynligvis nøkkelforskjellen ...
@Ryley Det ville jeg ikke vite - jeg har aldri gjort en sammenligning side om side!
Jed Daniels
2017-09-03 21:58:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ta en titt på http://ultimatesurvivaltips.com/paracord-basics/ for å få et ganske godt svar på dette spørsmålet. Noen av hovedpunktene om paracord:

 • Sterkere
 • Bedre motstand mot mindre hakk og skader
 • Kan demonteres og deretter brukes til små garn, fiskelinje osv.
Det eneste jeg vil legge til demonteringsdelen av svaret, er å gjøre det i så kort lengde som mulig på grunn av styrke og elastisitet. 100 fot er mye for mye, og jeg snakker av erfaring.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...