Spørsmål:
Hvordan kan jeg unngå et møte med en tiger?
Vikrant Chaudhary
2014-11-21 17:53:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg ryggsekker gjennom en nasjonalpark i India, som tilfeldigvis også er et tigerreservat. Jeg forstår at sjansene for til og med å oppdage en bengalsk tiger er små, men likevel, hvilke forholdsregler kan jeg ta for å unngå et møte med det største ikke-akvatiske rovdyret på jorden? Og hvis jeg fremdeles befinner meg overfor dyret, hvilke handlinger kan jeg gjøre for å beskytte meg (og andre hvis det er en gruppe)?

PS: Jeg lurer på om en rød laserpeker ville fungere? : - /
Den tradisjonelle metoden er å ta med en geit. Når tigeren lader, slipp geiten, og tigeren vil gå etter den i stedet for deg. Jeg forestiller meg at en liten skitten person ville jobbe i stedet for en geit.
Jeg forestiller meg at fotturer med en velsmakende geit også ville tiltrekke seg en tiger. Spesielt hvis det er noe folk der ute har gjort en stund, og lærer tigre å nærme seg folk som vandrer med en geit.
Er det forskjellig fra sikkerhet fra isbjørner i Arktis?
Chuck opp en kum tunfisk i en gigantisk boksåpner, lyden vil trekke alle tigrene innenfor øret som er skutt til området, og la skogen være trygg for deg å vandre rundt i. Jeg bør merke meg at denne taktikken bare har vist seg å være være effektiv på slangekatter.
Så ... jeg er offisielt redd for tigre nå.
Vent, det er større ikke-akvatiske rovdyr som * ikke * er pattedyr?
@SteveJessop Vel, avhengig av hvordan du måler størrelsen, er det krokodiller og slanger. Selv om jeg antar at du vil vurdere krokodiller som akvatiske. OP er galt uansett siden bjørner er større.
Jeg beklager, men mange år med besettelse av dyredyr som barn tillater meg ikke å la dette gli: det største / tyngste landbaserte pattedyrrovdyret (i live) er isbjørnen (eller Kodiak-bjørnen, avhengig av hvem du spør). Hvis du vil argumentere for tiger (de er fremdeles mindre enn en bjørn), er * Siberian Tiger * den største katten der ute.
@fgysin I dunno ... Jeg har sett hvordan isbjørner svømmer, og med tanke på at de tilbringer betydelige deler av livet sitt på Polhavet, og byttet først og fremst på vanndyr, kan man hevde at de er vannlevende rovdyr. Men du har rett, isbjørner er større og menneskespisere, selv om tigre sannsynligvis har drept flere mennesker historisk.
To svar:
ShemSeger
2014-11-22 10:53:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etter å ha brukt litt tid på å undersøke hva du kan gjøre for å unngå tigermøter, er det beste rådet jeg kan gi deg - ikke plasser deg selv i en posisjon der du kan møte en tiger . Tigre er menneskespisere, anslår dødsulykker på grunn av tigerangrep på rundt 373 000 siden 1800. Det eneste virkelig effektive sikkerhetstiltaket er en stor pistol.

Tiltak for å forhindre tigerangrep

Forskjellige tiltak ble tatt for å forhindre og redusere antall tigerangrep med begrenset suksess. For eksempel, siden tigre nesten alltid angriper bakfra, ble masker med menneskelige ansikter brukt på baksiden av hodet av landsbyboerne i 1986 i Sundarbans, i teorien om at tigre vanligvis ikke angriper hvis de ser byttet deres. Dette hadde midlertidig redusert antall angrep, men bare en kort stund før tigrene fant ut at det ikke var menneskets front, så landsbyboerne ikke lenger bruker dem for beskyttelse. Alle andre midler for å forhindre tigerangrep, for eksempel å gi tigrene mer byttedyr ved å slippe fanget oppdrettet gris til reservens buffersoner, eller plassere elektrifiserte menneskelige dummier for å lære tigre å assosiere angripende mennesker med elektrisk støt, fungerte ikke like bra angrep fortsetter. Mange tiltak ble dermed avviklet på grunn av manglende suksess.


Kilde: Montgomery, Sy (2009). Spell of the Tiger: The Man-Eaters of Sundarbans. Chelsea Green Publishing. s. 37–38. ISBN 0395641691.

Jeg ville lære å identifisere tigertegn; hvordan fotavtrykkene deres ser ut, hvordan urinen lukter, hvordan de markerer territoriet sitt og holder seg utenfor det territoriet. Bortsett fra det, ville det eneste rådet jeg kunne gi deg være det vanlige rådet for å unngå møter med store rovdyr: Gi dem beskjed om at du er der.

Hvis et dyr kan høre deg, lukte deg eller se deg komme fra en avstand, og identifisere deg som et menneske , vil de vanligvis prøve å unngå deg. Mange tigerangrep har skjedd på grunn av feil identitet - offeret ble krøpet ned og samlet tre eller arbeidet på bakken. Vær høyt, vær høy og ikke sett deg selv i noen sårbare situasjoner, som å vandre inn i skogen alene. Jeg forestiller meg at du får en forelesning om tigre når du også kommer inn i parken, de er en truet art, de holder øye med befolkningen og vet vanligvis hvor kattene er i reservatene.

Hva gjør du hvis du støter på en tiger

Etter å ha gjort alt du kan for å unngå et møte, Hvis du fremdeles ender med å møte et, og fortsatt er i en gruppe, da må du få alle sammen og være så aggressive og skremmende du kan. Stå høyt, kom til et høyt sted og oppfør deg større enn tigeren, kast steiner (sikte mot ansiktet), smell pinner, møte tigeren og vær hard. Gjør ditt beste for å skremme det. Du må enten skremme den av, være forberedt på å bekjempe den eller skyte den.

Hvis du er alene og du møter en tiger, er du i ekstrem fare, det er lite sannsynlig at en person kan skremme av en tiger uten en pistol. Du må prøve å unnvike og unnslippe tigeren, men aldri vende ryggen til en tiger hvis en ser på deg, og aldri løpe - det er faktisk en wikiHow på Hvordan overleve et Tiger Attack. Husk at tigre er menneskespisere, du er byttet deres, sjansene dine for å faktisk kjempe mot en tiger er små, men bortsett fra å skyte tigeren, er det det eneste alternativet du har hvis du ikke kan overbevise den om å la deg være ellers. p>


Jeg har aldri vært i et tigerland, men jeg har erfaring med store katter. Vi har mange cougars i Canadian Rockies. Da jeg var liten hadde vi tre cougar som streifet rundt i hjembyen min, og gjorde det enkelt å plukke ut folks kjæledyr ett år. Noen landvoktere kom til skolen vår og lærte oss hvordan vi kan unngå et møte, og forsvare oss om nødvendig. Deres råd var i utgangspunktet det jeg fortalte deg; bo i grupper, vær høyt og ikke vandre inn i skogen.

Jeg er rett sør for deg (Missoula), og jeg fikk nesten den stikk motsatte informasjonen uten å støye og så videre. Teorien var at det fungerte for bjørn, men gjorde det akkurat så mye lettere for kattene å spore deg. Jeg sier ikke at det er feil (å prøve å fly under en katteradar er bare dumt i ansiktet) bare påpeke hvor mye feilinformasjon det er. Jeg var ganske ung, så jeg husker ikke hvor dette kom fra, men det var en offisiell, kanskje en lærer? Uansett +1 svar!
@paperstreet - Jeg pleide å campe hele tiden med speidertropper fra Missoula (Hands Across the Border). Du står i større fare for å bli angrepet av forsvar enn for aggresjon. Hvis du vet at du blir sporet, så vil du prøve å raskt og stille komme deg unna, men cougars er lure, de ser på deg oftere enn du tror. Jeg har venner som jakter pumaer, du vil bli overrasket over hvor raskt hundene deres kan snuse dem og tre dem, de er overalt, men for det meste ser de deg på avstand og unngår deg.
@paperstreet - [En jente ble faktisk angrepet i Waterton i år] (http://calgary.ctvnews.ca/cougar-menaces-hikers-in-waterton-lakes-national-park-1.1977383) - min nærliggende nasjonalpark (Canadas side of Glacier National Park) –som er sjelden, og skjer normalt bare når en puma er syk, gammel eller svak.
Er det noen kilder som sier hvor ofte tigre faktisk blir sett av ofrene deres før selve angrepet? Jeg kan forestille meg at hvis en tiger skulle angripe, ville den for det meste være utenfor bakhold - du måtte trekke pistolen din og skyte * veldig, veldig, veldig * raskt.
WedaPashi
2014-11-24 13:21:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den delen av svaret kan høres veldig spesifikk ut for India, og noen ganger ville jeg faktisk være mer generisk.

( Spesifikk for India ) Når du sier feline, og spesielt i India, er det mer sannsynlig at du møter en leopard enn en tiger, selv om det er en tigerreservat. Hvis jeg kan fortelle litt data og mine erfaringer om fotturer i Tigerreservater (for å være spesifikk, skal jeg si region under STR, som nå kalles STP: Sahyadri Tiger Project). Det er veldig usannsynlig at du skal møte en Tiger. Selvfølgelig kan ingen forvise det at du kan møte en avhengig av hvor du befinner deg.

( Spesifikk for India ) Når vi snakker om India, begynner vi vanligvis mot sør fra Maharashtra (jeg vil bevisst ikke snakke om Tadoba Wildlife Sanctuary, da jeg ikke har vært der ennå og har ingen erfaring med den slags dyreliv og det anekdotiske territoriet som er forbeholdt store katter), den type regelverk og måten myndighetene har opprettholdt den regionale grensen er slik at du må gå i dypere seksjoner (det folk vanligvis kaller kjerneregionene ) for å komme over en Tiger. Og heldigvis (eller dessverre for noen som oss som bare ønsker å se, fotografere dyrelivet og ikke forstyrre og / eller skade det på noen måte) tilgangen til disse kjerneområdene er ikke kommersialisert ennå, og er veldig begrenset, og på de fleste stedene er det ganske enkelt forbudt (for eksempel Chandoli, Koyna). Selv om man fremdeles kan ha noen ulovlige ressurser / midler for å komme inn i den forbudte delen, men det er uvesentlig (og utenfor emnet for TGO.SE) her.

Det er nødvendig å forstå at hele kattfamilien ikke tenker på samme måte, selv om det kan se ut som at de bortsett fra løver, jakter alle på samme måte, som å jakte i bakhold.

Av hele kattefamilien, i India, har leoparder laget nyheter oftere enn noen annen katt. Og likevel er leoparder sannsynligvis minst sannsynlig at de store kattene angriper et menneske. De er naturlig forsiktige dyr og har en tendens til å ryke ned hvis de kastes i en konflikt i stedet for å angripe. Det er sagt, hvis det er hyppige nyheter og observasjoner av en gammel og / eller skadet Leopard rundt en landsby, er det veldig gyldig å si at mens angrep på voksne er relativt sjeldne, vil leoparder av og til plukke ut barn, ettersom de er lettere byttedyr.

Det er forholdsregler for å unngå et slikt angrep.

  1. Hold deg i gruppe, beveg deg som en konvoi, vær høy hvis du har sett mopsmerker og / eller avføring fra en katt. Gjør din tilstedeværelse følt. Å være høyt kan virkelig beskytte deg mot andre ville dyr også. Den enkleste måten jeg kan tenke meg er å få en tom boks med et par små steiner / småstein i, henge den i sideposen på posen eller noe lignende.
  2. Vær veldig selektiv når du plukker en campingplass. Unngå camping nær vannkilder midt i skogen.
  3. (Litt mer spesifikt for campingvaner i India) Hvis det er observasjoner i nærheten av en landsby, må du ikke slå leir i utkanten av landsbyen eller på elveleiet hvis det er i nærheten. Velg heller et tempel eller et trygt premiss som skole.
  4. Unngå å spasere / vandre i skogen sent på dagen.
  5. Hold barna og kjæledyret trygt ved å holde dem omringet av voksne. Det kan virkelig få en katt til å tenke før du angriper.
  6. Når du er angrepet, ikke få panikk og løp, vær sammen, ikke la det utsette noen, virke store, gjør raske bevegelser som å vifte med hender, så ikke and, ikke gjem deg.
  7. Denne er usannsynlig, men likevel verdt å nevne: Aldri nær en cub hvis du kommer over noen.
  8. Hvis du ser noen som er angrepet, må du lade dyret. Det kan skremme av dyret og trekke seg tilbake. (Eller, på en morsom lettere tone, eller i verste fall får du nødvendig adrenalin for å bekjempe en stor katt) .
  9. Og sist, men viktig: Følg reglene fastsatt av myndighetene om tilgangsbegrensninger.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...