Spørsmål:
Trebark som mat
Karl
2014-07-18 13:19:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg så en youtube-video der denne fyren flådde en granpinne og spiste barken mens han hevdet at den var næringsrik. Det gjorde meg nysgjerrig siden trær er overalt, og dette kan være et godt tips, så jeg prøvde å lete etter hva slags næringsverdi det ville ha akkurat. Alt jeg fant var denne siden som sier at barken er "relativt næringsrik" og pakker rundt 500-600 kalorier per pund.

Jeg er ikke sikker på at de skjønner at et voksen menneske i gjennomsnitt trenger 2000 kalorier om dagen for å overleve i lengre perioder, så du må spise rundt et tonn av tingene per dag. Kanskje det var en skrivefeil, og de mente kilokalorier, men det ville bety at barken må være for det meste feit, og alle kildene jeg har sett sier at det er mest karbohydrater.

Har noen solid informasjon om hva slags ernæring trebark har?

2500 kcal = 2500000 calories
ja 1200 er ikke bra, men fra det jeg har samlet, er det absolutt minimum som kreves i lengre perioder. Hvis det ikke er en skrivefeil, ville ikke spising av barken engang kompensere for mengden du mister ved å tygge den. Hvis det er en skrivefeil, vil det være en veldig god matkilde som kan holde deg i gang i flere måneder med veldig lite anstrengelse.
Bloody bear grylls ....
Tilsynelatende har gran noen næringsverdi, men ikke så mye i barken. Elg og hjort spiser bare bark om vinteren. Granryper (Fool's Hen) spiser mye granbær og ordet er at de smaker som terpentin. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Spruce#Mat_og_medisin
Jeg kan forestille meg at dette varierer vesentlig fra en art til en annen, for ikke å nevne at ikke alle trebarker er spiselige. Det kan absolutt være noen som er giftige.
@Karl Min gjetning ville være at artikkelen betyr 500-600 kCal. Det er vanlig, men ikke strengt riktig, å slippe kiloen når man snakker om kalorier og mat. Hvis jeg sier at en Snickers-bar inneholder 280 kalorier, vil du anta at jeg mente 0,28 kcal?
Rundt her (estland, eu) har alle matpakker samme type ernæringsmerke eller en slags ting, og den bruker kcal som enhet. Jeg har hørt at kalori med stor C noen ganger brukes til å referere til kcal, men det var ikke tilfelle på den siden.
Jeg er imidlertid litt skeptisk til 500-600 kcal i trebark. Hvis det var tilfelle, forventer du å se et slags barkprodukt rett ved siden av poteter og mais i supermarkedet som en basismat.
@Karl grunnen til at jeg misforsto deg er fordi mye (men ikke alle) matemballasjer i Storbritannia oppgir kcal som cal, så 500cal for meg var mye mer enn det var for deg :) grunnen til at du sannsynligvis ikke finner bark i et supermarked er fordi det ikke vil appellere til allmennheten - insekter er proteinrike, men du ser dem egentlig ikke i din lokale butikk.
Jeg forstår at trebarken ble fjernet av trær under fattigdom i Nord-Korea for å hjelpe befolkningen.
Fire svar:
Marcus Wigert
2014-07-22 14:05:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I følge denne oppføringen i svensk wiki inneholder mel laget av furubark ca 82 kcal / 100 g eller 400 kcal / pund ( takket være en kommentar).

Dette melet er ikke laget av selve barken, men det tynne laget mellom barken og treet. Den høstes om våren når stigende saft gjør det ganske enkelt. For å gjøre det til mel må du tørke det, steke det og så sile det og presto. Du har melet ditt.

+1 for nyttig lenke. Dette vil bety omtrent 400 kcal / pund.
CsBalazsHungary
2014-07-22 14:10:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tallene var sannsynligvis skrivefeil. Det er mange nettsteder om furu barkspising. Så langt er det beste jeg fant denne fra Survival Topics. Jeg er enig i uttalelsen. Dette alternativet bør være et nødalternativ. 2500 kcal-kravet er mer enn det faktiske minimale behovet for energi per dag. Mer som 1700-1800 gitt av tallene fra FAO forskning. Så hvis vi ber om å overleve, kan de få kilo bark redde livet ditt i nødstilfeller og gi nok energi til å jakte, finne mer passende mat til deg selv, med @ MarcusWigert's svar, ville næringsfakta ende opp med 400 kcal / pund.

thomasw_lrd
2014-07-23 02:47:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette svarer egentlig ikke på spørsmålet om hvor mange kalorier per pund, men hvorfor spise barken når furuen har så mange gode spiselige deler: Pining for You ( Eat The Weeds).

Kan du legge til dette litt med tanke på at brukerstøtten skal svare på retningslinjene: _Linker til eksterne ressurser oppfordres, men legg til kontekst rundt lenken slik at medbrukerne dine får en ide om hva det er og hvorfor det er der. Sitat alltid den mest relevante delen av en viktig lenke, i tilfelle målsiden er utilgjengelig eller går permanent offline.
Katajojo
2016-07-08 07:54:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er biokjemiker, og hvis det er 82 kilo kalorier (eller "kalorier" som brukes av ernæringsvitenskap og hvordan jeg vil bruke enhetsbetegnelsen fra nå av - for i standard samtaler bruker ingen kcals), per 100 g furu mel, så er det litt mindre (12%) enn 82 kalorier per 100 g furubark. Det er 12% fuktighet i furubarkfaststoffer for å fordampe når du tørker for å oppnå melet. Så bare legg til 12% tilbake til vekten av prøven, og du har 82 kalorier per 112 g solid furubark, som oversettes til 82 ÷ 112 × 454 = 332,39 kalorier per pund.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...