Spørsmål:
Hvorfor er silnylon / silpoly glatt, men silikonforsegling ikke?
njzk2
2015-11-06 22:30:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg forsegler et telt laget av silpoly med silikonforsegling (generisk 100% silikon, kan ikke finne noe silnet rundt meg).

Stoffet er veldig glatt, mye mer enn vanlig polyester stoff eller nylonstoff.

Delene dekket med silikonforsegling er det motsatte av glatt (mangler et ord her, hjelp?).

Er det noen grunn til det?

Ville ikke være mye tetningsmiddel hvis det bare gled rett?
To svar:
David R.
2016-01-26 19:32:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Silpoly er basert på polyester, noe som betyr at den er hydrofob (absorberer ikke vann). Ikke alle glatte materialer er hydrofobe, men dette påvirker definitivt. Silikonforsegling frastøter også vann, men gjennom forskjellige egenskaper. Disse forskjellige egenskapene er også de som lar den feste seg til mange forskjellige overflater. Silikon har høy friksjonskoeffisient, men lav motstand mot skjæring, og det fungerer derfor som smøremiddel.

Jeg observerte imidlertid at det samme vil silnylon. Nylon er mindre hydrofobt enn polyester, tror jeg. Siden silikonet belegger understoffet, vil jeg ha det, men det ville være den viktigste friksjonsfaktoren.
@njzk2 Det er sannsynligvis slik silikonet binder seg med nylon og polyester. Jeg er ingen kjemiker eller materialtekniker, men jeg har observert stoffer som har forskjellige egenskaper, avhengig av materialet de binder seg til. Det er mulig at silikonet som brukes i hver, også har forskjellige egenskaper. Silpoly bruker sannsynligvis en silikonbasert polymer i stedet for standard silikon.
Tullochgorum
2016-05-07 15:23:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er ikke materialforsker, så kan ikke gi deg et definitivt svar.

Men jeg vet at hvis du lager din egen silnylon eller silpoly ved å bløtlegge grunnstoffet i en løsning av silikon og mineralsk ånd og lufttørking, det endelige materialet er langt mindre glatt enn kommersielt silnylon / silpoly.

Så det ser ut til at den glatte overflaten av de kommersielle materialene er en gjenstand for produksjonsprosessen som brukes, snarere enn noe som ligger i selve silisiumet.

could be. thanks for your answer! might be a DWR wax finish.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...