Spørsmål:
Gjelder bjørnesikre regler fremdeles om vinteren?
Lost
2012-11-10 23:24:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg forstår og praktiserer bjørnesikre regler som henging (eller beholdering) i sommermånedene, men hva med om vinteren når bjørn er (teoretisk sett) ) i dvale, og de kortere / kaldere dagene gjør hver ekstra oppgave 10 ganger vanskeligere?

Er det noe rom for spillerom?

Seks svar:
zoul
2012-11-12 15:10:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bjørner legger seg ikke i dvalemodus, selv om de senker aktiviteten om vinteren. Her er en prøveundersøkelse av Black Bear vinteradferd i Sierra Nevada, California:

Tretti-ni (62%) bjørner var vinterdvale i minst to uker; de resterende 24 (38%) forble aktive hele vinteren.

Her i Tsjekkia har vi ikke mange bjørner, de fleste krysser fra Slovakia, men rundt statsgrensen er det ganske vanlig å finne bjørnefotavtrykk i snø om vinteren. Tegn dine egne konklusjoner.

God artikkel - viser noen variasjoner etter region som nevnt ovenfor.
Dette er litt misvisende. Jeg bor i et område der det er vanlig å høre om bjørn som dreper mennesker ... Det skjer hele tiden her, spesielt om våren. Bjørnene sover i dvalemodus.
Hvorfor er det villedende? [Wikipedia sier] (http://en.wikipedia.org/wiki/Bear) bjørnene ikke i dvale, og den siterte vitenskapelige studien bekrefter det. I ingen del av svaret antyder jeg at bjørn ikke er farlig - hvis noe, sier svaret mitt at du bør være forsiktig rundt bjørn selv om vinteren.
Wikipedia sier "Selv om mange bjørnearter går i en fysiologisk tilstand som kalles" dvalemodus ", er det ikke sann dvalemodus. I ekte dvalemodus faller kroppstemperaturen til nær omgivelse ... Kroppstemperaturen til bjørn faller derimot. bare noen få grader fra normalt, og hjertefrekvensen reduseres til bare 9 slag i minuttet. De våkner normalt ikke i løpet av hele perioden. " Dermed er forskjellen mellom bjørnesøvn og dvale strengt teknisk, uten praktisk verdi. Nåværende europeiske vintre er nok ikke kaldt nok til at bjørnene sover.
DaleSwanson
2012-11-11 05:27:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Reglene om bjørnebeholderen blir ofte avslappet om vinteren. Dette vil imidlertid avhenge av hvor du camping. På østkysten, i Adirondacks, er regelen:

NYSDEC-regulering krever bruk av bjørnebestandige beholdere av overnattende brukere i Eastern High Peaks Wilderness mellom 1. april og 30. november. NYSDEC oppfordrer bobiler for å bruke bjørnebestandige beholdere i hele Adirondack og Catskill backcountry.

På den annen side er det ofte påkrevd med vestbjørnbokser året rundt.

Selvfølgelig vil du sjekke reglene for den spesifikke parken du skal være i, men som en mer generell retningslinje, hvis temperaturen generelt holder seg under frysepunktet, burde det ikke være mye bjørn aktivitet. Kombinert med den generelle bjørnepopulasjonen vil dette avgjøre om bjørn sannsynligvis vil være et problem.

En annen ting å vurdere er at å henge maten beskytter den mot mer enn bare bjørn (f.eks. Mus). Selv om bjørnen kanskje ikke er et problem, sover ikke musene i dvale.

manoftheson
2013-01-19 09:13:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Noen grunner til spillerom:

  • Regelverk tillater det. Hver park og villmarksområde har sine egne regler og forskrift. Noen kan tillate avslappet praksis i kjente dvaleperioder for deres lokale bjørnepopulasjon, selv om noen kanskje ikke gjør det. Dette er rett og slett noe som vil kreve personlig undersøkelse av det aktuelle området.

  • Tett vær Værforholdene du kan støte på kan være så vanskelige at å henge en bjørnepose eller følge normal bjørnesikker praksis blir faktisk mer en risiko bare på grunn av økt eksponering, økt energi brukt, eller det tar bort verdifull tid som du trenger å vie til mer relevante, essensielle behov. Disse kan omfatte ting som å bygge og vedlikeholde brann, søke eller forbedre ly for å holde seg varm, eller bare få den ekstra søvnen som kreves på grunn av den økte energiforbruket. Man kan også bruke logikken til at alle bjørner som er der ute, søker ly for så dårlig vær også.

  • Nødsituasjon eller personskade Dette er relatert. til forrige punkt siden forkjølelsesrelatert skade er den mest sannsynlige om vinteren. Hvis du eller noen i gruppen din har behov for medisinsk behandling, vil det prioritere å følge bjørnesikre regler, i hvert fall til situasjonen og pasientene er stabilisert.

  • Nær 100% sikkerhet for at bjørner er inaktive Dette er en høy ordre, men hvis du vet basert på all bevis og kunnskap at alle bjørner i ditt område er i dvalemodus høres absolutt ikke noe fornuftighet urimelig ut. Men ... kan du virkelig være så sikker?

Min mening er nei, du kan aldri være sikker på at alle bjørner av alle arter er inaktive der du er . Og dessuten er de ikke de eneste bekymringsfulle dyrene.

Noen grunner til ikke spillerom:

  • En matet bjørn er en død bjørn! Bjørner blir i økende grad matkondisjonerte og / eller vanes til menneskelig tilstedeværelse. Dette betyr at en bjørns naturlige vaner kan endres, eller til og med i stor grad avhenge av menneskelig mat eller søppel. Bare fordi det er kaldt, har ikke bjørnen vært i dvale, spesielt med muligheten for kontinuerlig, levedyktig matforsyning på grunn av uforsiktige mennesker.

  • Ikke alle bjørner i dvale . Og ikke alle bjørnene legges i dvale samtidig. Vaner & oppførsel varierer mellom arter, og varierer selv etter art etter region og klima. For eksempel kommer noen sorte bjørner aldri i dvale fordi de fremdeles kan finne mat hele året, selv til tross for vintertemperaturen. Dette kan ofte være tilfelle i det sørøstlige USA der jeg bor for tiden. Så det ser ut til at det ville være en ganske modig antagelse å tro at bjørn ikke er aktiv bare fordi det er vinter og kaldt.

  • Det å henge en bjørnepose er ikke bare for bjørner. Det er også for å beskytte maten mot andre dyreliv. Kortere og kaldere dager er desto mer grunn til å planlegge deretter for å beskytte maten mot sultne dyr som bare leter etter et enkelt måltid.

Fra Princetons friluftshandling Nettsted:

“Bear bagging” er noe av et generelt begrep som brukes for å henge maten. Det er mange andre dyr (vaskebjørn, opossums, coyoter, chipmunks, stinkdyr, etc.) som vil gå etter mat fra mennesker. I noen tilfeller kan du slå leir på steder der det ikke er bjørn, men fortsatt trenger å henge maten om natten ...

Så i lys av de ovennevnte punktene, utenom unntak som vær og krisesituasjoner, bør passende bjørnesikker praksis opprettholdes hele året, uavhengig av årstid og temperatur.


Personlig anekdote: Jeg ryggsekk på Appalachian Trail i Grayson Highlands State Park nær Mount Rogers om vinteren for flere år siden. Det var sannsynligvis to meter med snø eller mer overalt. Vi hengte ikke bæreposer. Hva kom inn i maten vår? Villponnier. Jepp. Villponnier. Hvem visste.

That Bryan Davies
2013-01-22 03:19:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg vil foreslå å følge bjørnereglene året rundt. I Canadian Rockies har vi fortsatt stengte områder på grunn av bjørneaktivitet i midten av januar. Pluss ravnene vil gjøre kort arbeid med alt som er igjen tilgjengelig, for ikke å nevne å bekymre deg for å tiltrekke cougars og ulver.

Her er et par lenker som beskriver sikkerheten for camping i baklandet, og i tilfelle du ser en bjørn. / p>

Vær bære smart
Backcountry Camping

LaurensP
2014-03-09 08:07:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Som allerede nevnt i andre svar, kommer det an på hvor du er og været endrer seg. Jeg jobber med et bjørneprosjekt i Canadian Rockies, og vi vet at bjørnene kan være aktive frem til januar. De burde være der inne til april, men det er unntak. Vi tar alltid bjørnespray med oss ​​om vinteren feltarbeid.

Gavin W
2017-07-14 02:43:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bjørner dvaler ikke som sådan, de gjør noe med noen kjennetegn ved dvalemodus som kalles denning. I en slik tilstand er en bjørn fortsatt klar over omgivelsene og kan lett vekkes slik at den kan forsvare seg mot trusler. Kvinnelige bjørner har også en tendens til å føde under 'denning', dette kan gjøre dem spesielt defensive. Jeg vil råde deg til fortsatt å være forsiktig i vintermånedene. Hvis de blir vekket av søvnen, vil de være mer 'treg', men jeg vil fremdeles ikke like å konfrontere en!

Du kan lese mer om dvaleassosierte bjørner og andre dyr herDenne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...