Spørsmål:
Er ruter med koastering klassifisert, eller må man stole på en kvalitativ beskrivelse av vanskelighetene med en rute?
ab2
2018-01-23 06:06:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hva, kan du spørre, er coasteering? Er det å si at det ligner på kloofing? Tenkte ikke. Mange nettsteder beskriver coasteering; her er en kort beskrivelse hentet fra outsideonline.com, Hva er coasteering, og hvor kan jeg gjøre det?

coasteering er en kombinasjon av fjellklatring, svømming og valgfri klippehopping. Som du sikkert har gjettet fra begrepet, foregår denne sporten, som fikk sin start i Wales, ved en kystlinje. Det har lokke for de som leter etter et adrenalinsus - og litt trening - i et vakkert miljø.

En av de største tingene med coasteering er at nesten alle kan gjøre det. Andy Middleton, grunnlegger av TYF-gruppen, som tilrettelegger for utendørsopplevelser i det sørvestlige Wales, sier at «alle som er i stand til å vandre langs kysten, vil være OK å kystseilere. Vi introduserte barna våre for det ikke lenge etter at de hadde lært å gå. " Organisasjonen hans har arrangert coasteering-utflukter for folk langt inn i syttitallet.

Dette høres spennende ut, men en coasteering-opplevelse som ville være bra for et barn kort tid etter at det har lært å gå, eller en person i syttitallet, uansett hvor atletisk og dyktig det er, gir det sannsynligvis ikke mye av en utfordring for en erfaren kystfarer (hvis dette er et ord) i sin beste alder. Og omvendt: en rute som vil utfordre en erfaren kystfører er sannsynligvis ikke noe sted for en nybegynner.

Jeg har søkt Er det karakterer i coasteering , og de få treffene jeg fikk handlet om å trene coasteering-guider, for eksempel denne.

Derav spørsmålet mitt: Finnes det et karaktersystem, til og med et embryonalt karaktersystem, for denne sporten, som ligner (men kanskje mer komplisert) karaktersystemet for klatring? Eller ikke av grunner av sportens nyhet eller sportens art? Eller ville noen som tenker på å prøve en rute stole på en kvalitativ beskrivelse av ruten?

Min takk til @gerrit for å ta opp dette i Chat. Han nektet å stille et spørsmål. Når det gjelder kloofing, ser det ut til å være canyoneering med en sørafrikansk aksent.

Det er vanskelig å fortelle hva du leter etter. Ser du for deg at en coasteering-karakter ville være en enkelt figur som ville omfatte vanskeligheter med hvert element (klatring, svømming, dykking)? Jeg kan ikke forestille meg at noen enkeltkarakterverdi muligens kan gi noen de detaljene de trenger for å bedømme ruten. Svømmeavstanden og forholdene er helt ortogonale mot klatreavstanden og vanskelighetsgrad.
Jeg tok opp noe om coasteering i chat? Jeg er ikke klar over det, faktisk før jeg leste spørsmålet ditt, visste jeg ikke engang hva det var (jeg mistenkte soling på dypt vann, men det er definitivt ikke tilfelle).
@imsodin Beklager at det var gerrit.
@Beanluc Jeg vet ikke om eller hvordan eller hvordan en kystrute ville bli "gradert". Det er Q, som du ser ut til å ha begynnelsen på en A. Det må være noen veiledning om vanskelighetsgraden, ellers vil folk gå til nettsteder som er helt upassende for deres ferdighetsnivå. Når det gjelder "single number" -problemet, fortell det til økonomene som bruker BNP for økonomien. :)
En svar:
Rory Alsop
2018-01-23 16:46:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fra coasteering-ekskursjonene jeg og min familie har vært på i Skottland, resten av Storbritannia og noen andre europeiske land, ser det ut til at det ikke er noen jevn gradering.

Det jeg har sett er bruk av vanlig klassifisering for klatredelene pluss vanligvis en kommentar til "relativ fare" på fall til vann og svømming. Denne kommentaren kan ha høyde- og tidevannsinformasjon, samt eventuelle viktige risikoer å være oppmerksom på.

Så den er ennå ikke så formalisert som klatreruter.

(Min favorittdel av all coasteering er overhengsruter, som gir muligheten til å falle i sjøen under - ingen sikkerhetsutstyr kreves!

Jeg ville være alvorlig redd. Ett barn som svømmer nedenfor, kan gjøre et farlig trekk med tilbakeslag til et valg mellom to slags dødsfall.
ikke skummelt i det hele tatt - bare sørg for at du ikke har folk som svømmer under. Det er ærlig talt så enkelt. Når det er sagt, hadde jeg litt bekymring en gang under en bue da jeg så en båt som gikk under meg ...


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...