Spørsmål:
Ting du bør vurdere når du kjøper solbriller
syntagma
2012-03-13 17:52:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg skal kjøpe solbriller. Her er hvordan og hvor jeg skal bruke dem:

  • fjellvandring - med høyde for det meste under 2000, men jeg vil bruke dem de neste månedene på høyere fjell (Kilimanjaro, Mont Blanc)
  • sommer og vinter (hele året, men jeg tror på grunn av solrefleksjon er det et viktig kriterium)
  • høykvalitets produkt som jeg kunne brukt i årevis
  • noen andre faktorer, som jeg kanskje ikke er klar over for øyeblikket, det ville være viktig i fjellet (som synlighet)

Jeg er ikke ekspert på dette feltet. Hva bør jeg ta hensyn til (filtre, materialer osv.)?

Ren optikk. De fleste navnemerker har dem, de fleste under- $ 40 har ikke. Subtile forvrengninger du ikke merker i butikken kan rote med hodet etter 10 timers bruk.
Prøv å se hvor "fleksible" de er. Noen vil bøye, noen vil knekke. Jeg pleide å ha (ganske dyre) plastsolbriller som du kunne skyve brillene inn og ut av rammen uten å skade. Dette kan høres latterlig eller dumt ut, men jeg ser for meg at i tilfeller der mange andre solbriller kan ha knust, med disse, kunne jeg bare slå dem sammen igjen.
Se etter 100% UV-beskyttelse.
To svar:
Pulsehead
2012-03-14 18:38:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Personlig trenger du ikke å gå etter noen av merkevarene, med mindre det er viktig for deg.

Noen ting å se etter:

  • Komfort. Bruk dem i flere minutter. Ja, selgeren prøver å avslutte dette salget på under 2 minutter slik at han kan få mer provisjon. Du vil sannsynligvis ha på deg nyanser i timevis, så hold dem på i minst et par minutter før du bestemmer deg for at du vil ha dem.

  • Visningsområde. Jeg pleier å foretrekke store linser fordi når jeg bruker solbriller med mindre linser, er området rundt linsen mye lysere, og som et resultat distraherer meg fra der jeg prøver å se. Det pleier også å gi meg hodepine fra stress / belastning. Og siden elevene dine vil dialere, slipper de også mer UV-lys inn i øyet ditt

  • Polarisering. Noen mennesker elsker polariserte linser (jeg er en av dem), andre hater dem med lidenskap. Jeg liker polariserte linser fordi det kutter ned på refleksjoner og gjenskinn. Hvis jeg ser på en innsjø, vil jeg se refleksjonene i vannet, men hvis det er solen, vil jeg ikke se sollys reflektere over hver krusning av vann, og i kommende tilfeller / vinkler blir det kvitt refleksjoner helt. Flott hvis du fisker, fordi du kan se fiskene / tingene i vannet, flott når du kjører fordi i stedet for refleksjonsstråler fra lyse deler på biler, vil den bli redusert til et enkelt lyspunkt. Ulempen er at når du ser på noen ting (plast kommer til å tenke), vil du noen ganger se regnbuens glorier i den klare plastgjenstanden og ikke være i stand til å se gjennom den.

  • Svart / grå eller brun fargetone. Noen mennesker liker svart / grå fargetone (som ikke vil påvirke fargebalansen mye), andre foretrekker brun fargetone (som jeg synes får alt til å se mer gult ut). Jeg har begge. Brillene mine har grå fargetone i overgangene, jeg har også solbriller for kjøring og andre langsiktige utendørs ting som har den brune fargen. Jeg synes at jeg foretrekker den grå fargen, men ikke nok til å si at jeg vil ha grått og ikke vil betrakte det som brunt. Jeg er sikker på at det finnes andre fargetoner, men jeg har ikke sett dem tilgjengelig (siden jeg handler solbriller hos optometrister, henger de noen ganger bak Sunglass Hut når det gjelder nye produkter).

  • Korrigerte linser. Jeg har en mindre resept (jeg tror det er -1,75, 0 er "vanlig" syn, 10 er synlig IIRC, og 7 eller 8 er "juridisk blind"). Jeg kan fungere uten brillene mine hvis jeg måtte. Jeg kjørte faktisk med ukorrigerte solbriller fra El Cheapo-racket på apoteket. Så hadde jeg litt ekstra penger (flex-konto) og splurged på reseptbelagte solbriller. WOW. For en forskjell. Hvis du bruker briller, anbefaler jeg på det sterkeste at du skaffer deg det "andre paret" briller og får reseptbelagte solbriller.

pitney
2014-09-26 19:19:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De store solbrillene som brukes etter kataraktoperasjon er flotte - stopper 100% av alle typer UV og dekker øynene dine helt. Nye $ 70, brukt $ 5 i veldedighetsbutikk eller bare ta mamma. Ja, du vil se ut som en gammel person, og de er knekkbar plast, men kjøp 2. for $ 5.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...