Spørsmål:
Hvorfor fortsetter fluorkarbonlederen min å bli brutt når den er bundet med en dobbel enhet?
Not loved
2018-10-16 15:18:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg prøver å koble 12 lb blylinje (ledning fjernet for knute) til en 6 lb flurocarbon-leder, men når jeg binder dem med en dobbel uni-knute, bryter flurocarbon når jeg trekker den stramt.

Jeg har prøvd en noen ganger og det bryter med veldig lite anstrengelse, jeg kan ikke bryte linjen uten at den blir knyttet.

Jeg er ikke så sikker på hvorfor den bryter, men den bryter på den delen av knuten som er tett kveilet. Er det en bedre knute jeg kan bruke med linjen så bra? Jeg har brukt teknikken med å trekke fluro gjennom midten av fletten og knytte en underhåndsknute på større fletter, men det er for vanskelig å trå med denne tynne fletten.

Jeg bruker sufix 832 blylinje, og Seaguar blue label leder.

To svar:
chrisdrhjh
2018-10-30 08:04:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det kan være så tett at det kutter eller klemmer linjen. Når jeg trenger å feste to linjer, bruker jeg en blodknute. Rask, enkel, effektiv.

Blood Knot image

(Bilde fra https://swittersb.wordpress.com/ )

Her er en video om hvordan du knytter: https://www.youtube.com/watch?v=q06QKib1AEQ

Bogdan
2019-03-29 18:38:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg er ikke en knuteekspert. Det jeg vet er at floro-carbon-ledninger ikke takler overdreven varme godt. I den forstand, hvis du ikke fuktet / smurte linjen godt under prosessen, kan linjen din bli overopphetet og skadet / vridd når du strammer dem raskt.

I tillegg spreder fluorkarbonlinjer ikke varmen nesten like godt som monofilament, noe som betyr at du må ta noen ekstra sekunder når du knyter ved å fukte / smøre knutene og sørg for å klem dem sakte opp. ( Kilde)

Jeg la til et sitat fra kilden din, så svaret ditt vil ha verdi hvis lenken dør.
Takk skal du ha! Skal jeg bare lappe sitatet i fremtiden?
Ja, inkludert viktig informasjon i et sitat fra kilden er alltid bra se [Hvordan referere til materiale skrevet av andre] (https://outdoors.stackexchange.com/help/referencing)
Jeg fuktet absolutt knuten, men kanskje strammet jeg for fort. Til slutt bytter jeg bare til en monoleder.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 4.0-lisensen den distribueres under.
Loading...