Spørsmål:
Skal man oppbevare et telt løst i lengre perioder mellom bruk for å maksimere levetiden?
ab2
2017-04-20 09:30:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Forklaring på hvorfor spørsmålet mitt ikke er en duplikat av Hva er den beste måten å lagre teltet mitt på?.

Jeg spør spesielt om et aspekt som ikke ble behandlet i det tidligere spørsmålet eller noe av svaret: påvirker langvarig lagring (flere år, ikke flere måneder) i tingene sine uten å ta det ut levetiden til et telt?

Vi har to telt, det ene mindre enn det andre; vi bruker den mindre når vi forventer stort sett fint vær. Vi bruker det større teltet bare når sannsynligheten for dårlig vær er høy. Dermed kan det større teltet forbli i sekken i mer enn et år. En gang, etter langvarig lagring, sviktet regnflyet.

Er det sannsynlig at årsaken til feilen var å holde teltet i bagasjen i et par år, og at dets eksponering for UV gjennom årets bruk gjorde det virkelig ikke tilrådelig å lagre det på denne måten?

MIN vane er å oppbevare et telt tørt, kjølig og i mørket. AFAIK de fleste teltene er nylon, og UV er den eneste realistiske trusselen mot nylon. Selv om du lagret det vått, tror jeg ikke det ville ødelegge materialet. Men jeg vet ikke egentlig, så jeg anser ikke dette som et svar. Jeg hadde et veldig billig telt i mer enn et tiår (før det ble gitt bort). Det teltet så ikke mye sollys - jeg pakket det alltid sammen for å flytte på dagtid.
Jeg lot teltet mitt bo i bagasjerommet på bilen min en sommer i et veldig varmt klima. Stor feil, som til slutt, vanntettingen flasset av flua.
Tre svar:
fgysin reinstate Monica
2017-04-20 12:17:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oppbevaring av telt følger de samme reglene som å lagre alt i utgangspunktet, med et par viktige tillegg:

  • Hold deg unna sollys . UV-stråling vil skade mange materialer etter langvarig eksponering, så hold teltet borte fra direkte sollys når du lagrer det i flere måneder. Åpenbart er eksponering på kort sikt (uker) ikke et problem, da det er det telt er laget for ...
  • Oppbevar det tørt . Den aller viktigste: når teltet ikke er helt tørt når du pakker det inn, må du pakke det ut senere for å la det tørke helt, selv om det betyr å spre det i stuen eller garasjen ... Hvis det holdes fuktig teltstoffet vil danne mugg. Bortsett fra å være stygg og potensielt veldig usunn, vil mugg også angripe belegget på teltstoffet og redusere vanntettheten.

    Hvis dette noen gang skjer: Nylonstoffet i seg selv skal ikke brytes ned av formen, så det vil sannsynligvis være ok. Du bør være i stand til å bruke belegget på nytt (eller få din pålitelige utendørsbutikk til å gjøre det for deg) og gjenvinne i det minste noen av teltene tidligere vannmotstandsegenskaper ...)

  • Unngå overdreven temperaturendring . Om mulig lagre teltet på omtrent samme temperatur ... Fra min erfaring er det ok å lagre det på loftet, men jeg vil for eksempel ikke lagre det ute over et helt år.

Eksempel: Jeg har brukt et tunneltelt (i likhet med Hilleberg , men et mindre kjent merke) i mer enn 12 år. Teltet har blitt brukt på lett 12 uker med ordentlige uteturer (hovedsakelig Nord-Skandinavia) og på dusinvis av festivaler over hele Europa. Det tjener meg fortsatt godt, og det eneste jeg noen gang måtte fikse var en av glidelåsene.

Takk, +1, godt svar på spørsmålet som opprinnelig formulert, men merk at jeg har redigert for å understreke en faktor som ikke dekkes av et tidligere spørsmål.
Hmm, beklageligvis jeg egentlig ikke har et godt svar til den oppgraderte spørsmålet, bortsett fra spekulasjoner ... La oss håpe noen andre kan kaste i.
Martin F
2017-04-20 23:55:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En viktig del av spørsmålet ditt - "... i sakene ..." - blir ikke adressert her (eller i det originale, dupliserte spørsmålet).

Da jeg kjøpte det første høykvalitets ryggpakketeltet, ble jeg anbefalt å ikke lagre det fylt i sekken i lange perioder. Det virker helt logisk for meg å ikke lagre noe "knusbart" utstyr i sin "bæresekk" i lange perioder av frykt for å ha for mange rynker og bretter permanent pålagt materiale.

Jeg hadde nylig en luftseng som var lagret i bæreposen, og irriterende sprekker langs en så unaturlig stresset brett. Heldig for meg var det en billig. Jeg holder den dyrere luftsengen min nesten helt selvoppblåst. Jeg oppbevarer teltene og soveposene mine i "oppbevaringssekker" som hver er omtrent dobbelt så store som bæreposene. Det ser ut til å være et godt kompromiss mellom fullkomprimert og fullpakket; Jeg har ikke endeløs skapplass.

For å få til en dobbel størrelse pose til teltet ditt og fly: få en annen bærestørrelsesekk av samme størrelse og oppbevar teltet og fly separat i de to separate sekkene . Hver vil være rimelig kompakt og luftig samtidig. Et slikt oppsett for teltet mitt har til nå holdt i over 20 år.

Jeg gikk fra denne lagringssekken

  __________ () (squashed) (tent & fly) (__________ )  

til disse lagringssekkene

  __________ __________ () () (avslappet) (avslappet) (telt) (fly) (__________) (__________)  
Dynadin
2017-04-21 01:49:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette svaret er bare basert på personlig erfaring. Jeg har to telt, et lite ryggsekktelt og et stort telt jeg kaller basecampteltet mitt. Begge lagres i kompresjonssekkene de fulgte med.

"Basecamp" -teltet brukes sjelden, det ble lagret på loftet mitt i godt fire år mellom bruk. Ved siste bruk var det uvær, men holdt seg som om det var nytt.

Etter hver bruk sørger jeg for at begge teltene mine er tørre og rene før lagring. Hvis de skal lagres i lang tid, blir de også vanntette på nytt og alle tetningene blir tatt vare på.

Tl: Dr Så lenge de er tørre, rene og lagret på et kjølig, tørt sted ut av solen; å lagre et telt alt komprimert sammen har aldri gitt meg noe problem.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...