Spørsmål:
Kettinglåsende karabinhager
Ben Crowell
2014-12-25 00:59:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Googling ser ut til å vise at den konvensjonelle visdommen er at det ikke er en god idé å kjede karabinkroker sammen:

En annen ting å unngå er å koble karabinhager sammen for å forlenge en forbindelse i systemet. Hvis de utsettes for en vriende bevegelse, kan de løsne seg selv. S. Peter Lewis, Toproping

Unngå å lenke karabinhager etter hverandre, fordi de kan vri seg, noe som svekker dem og kan åpne en port. - Freedom of the Hills, s. 170

Er det noen grunn til ikke å lenke karabinkrokene sammen hvis de låser kasser? Den spesifikke applikasjonen jeg har i tankene er å utvide min ATC for rappelling. FotH-sitatet sier at vridning kan svekke binerne, men jeg tror ikke dette er realistisk noe å bekymre seg for i et rappeloppsett, i motsetning til et anker.

Det jeg har gjort tidligere er å feste en dyneema-slynge gjennom festepunktene til selen min, og knytte en sommerfuglknute i slyngen for å forkorte den litt. Jeg er ikke fornøyd med den teknikken fordi (1) Jeg har lært at en dyneema-slynge med omkrets mislykkes i laboratorietester under overraskende små belastninger (små fallfaktorer), og (2) det kan være vondt å få sommerfuglen knute ut.

Jeg prøvde å erstatte dyneema-slyngen med en nylon, men den nylon er for feit til å gjøre det praktisk å knyte en knute for å forkorte den.

Du har kanskje oppdaget årsaken til de små 30 cm (1 fot) seilene jeg har sett i det lokale REI!
Dette læres vi å bruke her: http: //www.minusestplus.org/uploaded/big/20070726175111.jpg
@Dakatine: Interessant. Men jeg har ingen grunn til å bære en tusenfrydskjede, siden jeg ikke gjør noe hjelpeklatring. (De anses ikke lenger som trygge for bruk som personlige ankre.)
@requiem: Interessant. Jeg har aldri sett dem. Tenker du at de er ment for å koble sammen to karabiner? Men jeg kan oppnå det ved bare å vikle en skulderlengde fem ganger rundt hånden min. Det gir meg omtrent 4 "lang. (Det er vanskelig å prøve å få det kortere enn det på grunn av stangspissene.)
De eksisterer, selv om årsaken til deres eksistens ikke er for klar. Ideer inkluderer å bruke dem til å lagre / rakke utstyr, eller parre med en enkelt "biner for å utvide girplasseringen (snarere enn en quickdraw som kommer med en ekstra" biner). Det ville helt sikkert være mindre rotete (og dermed lettere å inspisere) enn å bruke en [alpintegning] (http://www.climbing.com/skill/the-alpine-quickdraw/) for å forkorte en standard seil på 60 cm.
@BenCrowell det er ikke nødvendig å bruke dem til hjelpeklatring, de er bare veldig allsidige for rappellering.
Det ser ut til at spørsmålet om skap er tapt i spørsmålet om rappel-utvidelsen ... Kanskje du kan redigere så det er et enkelt klart spørsmål (jeg kunne se at kjettingskap ble brukt andre steder). Personlig synes jeg det er en dårlig idé å ha med seg så mange låsekasser. Hvis seilet ikke fungerer for deg, må du bære en tilsvarende lengde på 7 mm ledning og knytte den til en Purcell Prussik.
Kan du gi en referanse til hvor du fant informasjonen om dyneema-slyngesvikt under små belastninger når omkretsen ble festet? Tommelfingerregelen for å være redd (verste tilfelle) jeg lærte er: En knute senker maks belastning med 50%. Og når det gjelder omkoblinger, husker jeg at det er omtrent 30-40%. Så det etterlater langt nok styrke.
@imsodin tenker det Ben refererer til er DMM-dråpetesting gjort med hensyn til bruk av stropper uten en dynamisk komponent. Se videoen [her] (http://dmmclimbing.com/knowledge/how-to-break-nylon-dyneema-slings/). Når du bruker Dynemma som en rappelforlengelse, er ikke mangelen på elastisitet et like stort problem (siden tauet er din dynamiske komponent). Men Dynemma har andre problemer (lavt smeltepunkt osv.) Som sannsynligvis burde avskrekke deg fra å bruke dem regelmessig på denne måten.
Jeg er ikke klar over hva du mener med * lenking *?
To svar:
gbronner
2014-12-25 02:31:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Karabinhager er designet for å være sterkest i spenning. Derfor har søppelbøtten to grenser - lukket (der kreftene er fordelt i lengderetningen mellom to sider av søppelbøtten) og åpen (der den gjenværende armen er i spenning og vridning.

Når du vrir to kasser sammen setter du rotasjonskrefter på hver søppelbøtte som de ikke var designet for å ta.

Og mens du har rett i at rapping vanligvis ikke legger de slags dynamiske belastninger på binere som anker gjør, hvis du mister halvparten av ankeret ditt, det kan være en annen historie.

Kort svar er at det sannsynligvis vil fungere, men du kan bare kjøpe en rask tegning og være ferdig med det.

Jeg tror du misforstår spørsmålet. Jeg bruker dette for å utvide min ATC slik at jeg kan få plass til en Prusik-sikkerhetskopi under den. Jeg snakker ikke om å bruke den på ankeret som jeg rappellerer av.
Jeg vet. Men vanligvis er raplinjer forankret to steder. Hvis du mister en, får du et rotasjonsmoment om det andre som kan vri de to binene som er koblet til atc.
Jeg forstår heller ikke kommentaren "bare gå og kjøp en quickdraw." Jeg eier noen quickdraws, men jeg kan ikke se hvordan det er nyttig her.
@BenCrowell Du kan ganske enkelt bruke quickdraw til å utvide ATC, eventuelt bytte ut en eller begge søppelkassene med en låseskuff for den spesifikke applikasjonen.
Brian Eagen
2014-12-31 07:06:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teknikken jeg lærte gjennom AMGA er å utvide rappellen din ved hjelp av en nylonseil i full lengde. Gjør den ene enden gjennom de harde punktene dine, bind en overhåndsknute halvveis gjennom seilet, og klipp deretter den gjenværende enden tilbake til belay-løkken med en karabinkrok. Deretter kan du klippe ATC-karabinen din gjennom begge løkkene (over midtveis overhåndsknute) og sette opp tauet. En autoblock eller prusik kan festes under ATC via belay-loop.

Se denne artisten for fjellklatrere for mer informasjon om oppsettet.

Det er en ganske glatt oppsett som jeg bruker ofte. Du unngår rotet med å feste en tredje hånd via beinløkken, og har i stedet alt rett foran deg. Også veldig nyttig når du lager flere rappeller fordi du kan løsne bingen fra belay-løkken og feste den rett til et anker mens du fremdeles er satt opp i rappelen din (siden den er overflødig).

Så langt som å koble karabinkrok er bekymret, den ene gangen jeg gjør dette, er når jeg administrerer en overside belay og har satt opp store skap som mitt hovedpunkt.

Takk for svaret ditt, men dette løser egentlig ikke spørsmålet. Det du beskriver er egentlig det jeg pleide å gjøre. Spørsmålet forklarer hva jeg ikke likte med den metoden.
Det er en lignende metode fra det du beskrev ovenfor. Fordelene med å gjøre det på denne måten er: (1) Du unngår Dyneema-fallfaktorproblemet. (2) Du gir deg selv et overflødig system ved å sikkerhetskopiere seilet. (3) Du har en enkel måte å feste en tredjehånd uten å risikere å støte den inn i festeplaten. Du må fortsatt håndtere å løse en stram knute. Men den bruker utstyr for hånden. Personlig vil jeg alltid gjøre med dette i stedet for å lage en kjede av karabinkroker (flere bevegelige deler i systemet). Håper det avklarer ting, din samtale!


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...