Spørsmål:
Hva er en god ved- og alkoholovn?
Paul Paulsen
2014-04-26 03:12:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg leter etter en reserveovn som kan brenne ved og alkohol. Kan du foreslå en? Jeg vil at den skal

  • brenne alkohol og tre (viktigst)
  • vær billig
  • vær liten
  • vær robust
  • vær lett (minst viktig)

tenkte jeg om en DIY-kan-ovn, så alle råd om en bestemt design vil bli verdsatt. Jeg liker også "Vargo Hexagon Titan", men det er altfor dyrt for mine behov.


Her er litt mer bakgrunn (ignorere det, hvis du synes det gjør spørsmålet for spesifikt).

Kjæresten min og jeg pleide å lage mat på åpen ild under trekking. Vi tok aldri noe sikkerhetskopi (bare gjorde sommer / tidlig høstturer så langt). Jeg vil likevel ha noen til neste tur, fordi jeg er redd for restriksjoner på grunn av e. g. fare for skogbranner (vi hadde aldri noe problem på grunn av regn). Så komfyren vil sannsynligvis ikke bli brukt på de fleste turene. Vi liker å lage mat utendørs og bærer normalt en ~ 2l gryte, så den skal kunne støtte det.

Billig og robust? Du kan ikke ha kaken din og spise den også.
@hillsons du har helt rett. Jeg prøvde å redigere den, så det er noen prioriteringer gitt ... Og det er ikke alltid diametrisk, noen ganger finner du billig og robust. Jeg har en fin presenning som oppfyller det.
Vel, billig og robust er mulig, men det vil være _tungt_.
@fgysin du har rett, dette er ofte tilfelle - for eksempel i presenningen jeg nevner. Men det trenger ikke å være nødvendigvis slik, spesielt hvis du er villig til å gjøre det selv.
Fem svar:
ppl
2014-04-26 20:41:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En kostbar komponent er gryten; avhengig av om du allerede har en, vil du kanskje finne en komfyr som er kompatibel med din eksisterende gryte.

Trail Designs har flere modeller som kan brenne både alkohol og tre. Du kan bestille komfyrene deres for spesifikke grytestørrelser. Jeg har erfaring med Sidewinder Ti-Tri som også kan brenne esbit. Jeg vil vurdere keg-versjonen i stedet for sidewinder som å ha asken i potten din, er en dårlig ide i ettertid. Dessverre er de ikke billige og bare 'robuste' hvis du bruker og håndterer dem ordentlig.

Jeg tror det beste alternativet vil være å finne en billig gryte og bygge din egen brusekanne. Mange mennesker har bygget sine og brukt dem på lange turer. Bruk en liten plastbeholder for transport. For å spare plass, prøv å oppbevare gjenstander inne i beholderen når du er på farta.

Så lenge vedovnen din har støtte og plass til å plassere alkoholovnen inne i den, bør du være god . Selv om jeg ikke har noen erfaring med denne spesifikke dietten, vil jeg vurdere å prøve å tilpasse denne vedovnen til dine behov.

Alternativt kan du også bruke en del av pengene på en brukt vedovn. Du kan begynne med å se på girbytte på BPL.

Takk for svaret ditt! Koblingene er veldig nyttige, og jeg liker ideen om å plassere en mindre alkoholovn i en større for tre.
user5329
2014-12-16 16:34:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Å kombinere alkohol og vedfyring i en komfyr er ikke lett, da begge medier ber om helt forskjellige design for å brenne effektivt. Vurder å ta med ett kokesett til alkohol (brenner, gryte og frontrute). Laget av pop / ølboks, tråd og aluminiumsfolie, trenger et slikt sett ikke å veie mer enn 100 gram, avhengig av størrelsen potten du vil bruke. For vedfyring er det bare å henge gryten med et improvisert stativ over bålet ditt. Du trenger ikke å bruke noe annet enn en gryte med kausjonshåndtak og noe ledning med riktige knuter (stram strekk, forklart på wikipedia) for å justere grytens høyde over bålet. Hvis det er ved, vil det også være pinner som skal fungere som stativ.

Vedbål brenner for varmt for aluminiumsfolie. Det er noen veldig fine titanfolie-innretninger som enten kan brennes ved alene eller kombineres med alkoholovner. Min favoritt så langt er trail design sidenwinder Ti-Tri med inferno add on, se http://www.traildesigns.com/stoves/caldera-sidewinder. Det er også "stå alene" "hoboovner" som denne http://www.stc-shop.ch/shopad/de/?artgruppeid=22657&artikelid=696885&sid=804042166. Sistnevnte er litt kostbart i forhold til traildesign-ting, men det fungerer fint med tre.

uke
2016-04-03 17:40:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En løsning som oppfyller alle kriteriene dine (med mulig unntak av å være robust) er en DIY kattematalkoholovn som brukes med en DIY Bushbuddy-stil gassovn. Begge er lett og billig laget, og veldig lette. Hundrevis av mennesker bruker den ene eller den andre, eller begge deler, i alle årstider.

Når du er i alkoholmodus, sett komfyren inne i buskekammen. bushbuddy fungerer som en grytestøtte og vindskjerm. Når du er i tre-modus, er det bare å bruke bushbuddy av seg selv.

Det er mange forskjellige design for DIY alkoholbrennere du kan prøve. Nesten alt vil fungere bortsett fra de som Fancee Feest som er avhengig av en god tetning med potten. En sidebrennende komfyr ville trolig fungere best.

Takk for det bidraget. Egentlig var det det jeg endte med å gjøre, og det fungerte bra. Likevel trenger den litt finjustering, slik at avstanden mellom alkoholovnen og gryten passer bra - hvis effektiviteten er for dårlig, hvis den er for liten, blir alkoholovnen slå av. Hvis du har noen spesielt gode DIY-opplæringsprogrammer for denne bruken, kan du dele det, det vil virkelig forbedre svaret ditt :)
Hei Paul en ting jeg eksperimenterte med var å plassere funnet materiale (smuss, steiner, små pinner) under komfyren for å justere høyden i forhold til potten. Det fungerte, liksom, men var veldig fiddly. Det ser ut til at det sannsynligvis er DIY-løsninger, men jeg har ikke funnet dem. Kanskje noe sånt som Caldera Cone-teltinnsatsen?
fred of the forrest
2015-05-31 00:18:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kan jeg foreslå "Trangia" ovner? Jeg har hatt min i 21 år. Det ser ut til å være knust, men det har aldri sviktet meg, aldri. Dette er den gamle stilen Trangia, med en flytende drivstoffbrenner, ikke typen du kan tilpasse den til å ta bensin.

Hvis du velger å ikke bruke flytende drivstoff, kan bunnen av ovnen brukes til å brenne alt du ønsker, så lenge den ikke brenner så varmt at den smelter aluminiumet.

Min Trangia er en av mine viktigste fire. Så lenge du har en kniv, noe tau, en presenning og en komfyr, (forhåpentligvis Trangia), kan du gå ut i villmarken uten klær på og leve ganske lykkelig, kan jeg forsikre deg om.

Det er en [Trangia-versjon] [1] designet for den svenske hæren, som har nyreformede panner, og i tillegg til at alkoholbrenneren er spesielt designet for bruk med trebrensel [1]: http://www.surplusandoutdoors.com/ swedish-army-trangia-style-cookset-232480.html
Tim Telemark
2019-03-11 08:10:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg lager selv små oppvaskbare titanovner, du kan prøve om disse DIY-designene oppfyller dine behov. De brenner lange pinner slik at det ikke er behov for å bryte opp små drivstoffpinner. Kraften til ovnen kommer fra en avtakbar USB-brenner som lar deg brenne vått tre.

Ved å bruke blåseren alene kan jeg kjøre en komfyr med to potter uten å bruke en formell komfyrkropp.

Til slutt kan den sammenrullede titanovnen brukes med et lite 'whiskyflaskelokk' alkoholbrenner.

Jeg har redigert teksten din slik at den ser mindre ut som salgsfremmende. De gjentatte 'bare' lenkene dine fikk det til å se litt spammy ut. Fin nettside BTW.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...