Spørsmål:
Hva er et equalette-anker?
imsodin
2015-08-05 19:17:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Når du setter opp sikring, er det mange måter å koble ankrene på. En måte kalles utjevning og skal tilpasse seg til en viss grad til trekkretningen.

Hvordan er en slik utjevning konstruert? Hvis det ikke er en bestemt måte: Hva er forskjellige måter å sette opp en utjevning og hvordan er de forskjellige?

Det er et spørsmål "Når skal du sette opp en kordelett og en utjevning?" der et delvis bilde er levert og en kommentar diskuterer om dette til og med er en equalette, så temaet ser ut til å være diskutabelt.

En svar:
ShemSeger
2015-08-05 21:34:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Equaletten er utviklingen og kombinasjonen av cordalette og skyve-x. Det kompenserer for kortkommunene i hvert system, mens de innbefatter styrkene for å produsere et mer SRENE-anker.

En av kritikkene til cordalette er etter at du har bundet mesterknute, har du potensielt dårlig utjevning hvis du avviker fra din angitte retningsretning. Sliding-x ankeret tilbyr automatisk utjevning, men på bekostning av å legge til friksjon og forlengelse i ankersystemet ditt.

Equalette:

Bildet nedenfor viser et eksempel på en utjevning, det ser komplisert ut ved knyttneven, men styrken til en utjevning er at du kan binde den med en hvilken som helst kombinasjon av feddfester og andre knuter for å dekke dine behov gitt tilgjengeligheten av anker på fjellet, er det ikke nødvendigvis ment å være bundet på nøyaktig samme måte hver gang. For eksempel, hvis du har fire eller flere plasseringer, kan du knytte til dem alle ved hjelp av feddkroker mot å bruke en figur åtte på en bukt på det tredje ankeret i bildet nedenfor. Du tilpasser hvordan du knytter din equalette til den gitte situasjonen.

enter image description here

Image Kreditt: Freedom of the Hills

Equaletten er bundet fra 6m (20ft) 7 mm eller mindre diametertilbehørssnor bundet med en dobbel eller tredobbelt fiskemannsknute, avhengig av materialet til ledningen.

For å sette det opp, første slips av en 25 cm (10 ") seksjon med overhåndsbegrensningsknuter nær midten av utjevningen, dette blir din selvutjevnende klips." det kan være forskjøvet fra midten avhengig av hvor ankerene dine er i forhold til trekkretningen, men uansett hvor du binder det, vil du sitte igjen med to større løkker på hver side. Dette er hvor du blir overlatt til din egen kreativitet, ved å bruke en hvilken som helst kombinasjon av knuter, knytt løkkene til ankerene dine ved hjelp av ett eller flere elementer per side.

Det er å foretrekke å bruke to låsende karabinhager for å klippe tauet til utjevningen, og klippe en søppel i hver av løkkene mellom begrensningsknutene. Du kan fortsatt bruke bare en karabinkrok, så lenge du setter en halv vri i en av løkkene for å lage en glidende x, men dette gjeninnfører friksjon i systemet.

En equalette kan først virke komplisert , men det løser manglene ved andre systemer, og trenger ikke ta mer tid å sette opp enn andre systemer.

Eksempler :)

enter image description here enter image description here

Variasjoner:

enter image description here enter image description here

"Tripletten" :

enter image description here enter image description here

Fint svar. FOTH-figuren illustrerer hva som ser ut som en applikasjon for trad-klatring, men jeg har også sett mange sportsklatrere ta med seg en ferdig laget equalette med seg på en sportsklatring, og de klikker den bare på boltene. Jeg har aldri sett noen som faktisk bruker en til trad, og det virker som om det ville være litt vanskelig for det formålet, eller kanskje jeg ikke forstår noen detaljer om hvordan den vil bli brukt. Vanligvis hvis jeg nettopp har ledet en tonehøyde, vil jeg knytte meg inn, og så skal jeg gi min andre et direkte belay. Dette krever to bindinger til ankeret mitt. En gang min [...]
[...] andre reiser seg, han / hun vil ønske å knytte seg sammen. Det gir totalt tre bindinger. Med en kordelett oppnår vi det ved å bruke tre låsende karabinhager, som kan fordeles mellom masterpunktet og hyllen. Ser jeg på utjevningen ser jeg ikke hvordan du gjør det uten å gjøre noe veldig vanskelig. Generelt ser jeg bare ikke den vanlige applikasjonen der equaletten virkelig er det jeg trenger. På en sportsklatring er jeg vanligvis ganske sikker på at de to overflødige boltene er nok sterke til å holde den statiske vekten min. Det kan være verdt å vite når du har et trad anker med dårlig proff.
FOTH-eksemplet virker også tungt og overkonstruert for meg. Den bruker 5 skap, når du faktisk bare kan bruke tre wiregates for de tre proffene, og (som du bemerker i svaret) et enkelt skap på bunnen.
@BenCrowell Jeg har alltid brukt skap når jeg forankrer meg mot veggen og setter opp belay-stasjoner, jeg har bare brukt wiregates for mellomliggende beskyttelse.
@BenCrowell Hvorfor trenger alle et eget slips? Mitt standardanker for store grupper (mer enn to: P) har alltid et sentralt punkt som kan være en bånd / ledningssløyfe fra en knute eller et skap. Så legger alle andre seg til det punktet. @ ShemSeger Hvilken bruk har en "Triplette"? Hvorfor brukes ofte to skap i stedet for en i skyve-x-konfigurasjon? Hvorfor er dobbeltfiskeren alltid på en bærende del av ledningen? Hvorfor figuren åtte i en bukt i stedet for en annen fedd? Mange bittesmå spørsmål, bare interessert i om det er en grunn.
@imsodin u kan alltid stille disse spørsmålene og koble til denne for kontekst?
@imsodin Tripletten eliminerer fiskerens knute og gir et ekstra slips. To skap brukes fordi skyve-x gir friksjon til systemet ved å gni tauet på seg selv. Se bildene ovenfor for flere eksempler på hvor fishermans * ikke * bærer belastning, samt feddekroker som brukes i stedet for figur 8s i en bukt.
@ShemSeger Takk for tilleggseksemplene. En annen ting: Jeg foreslår at du fjerner den første variasjonen (den med den røde ledningen): Hvis ett punkt i sekundære utjevninger mislykkes, er det mye løs ledning som vil gli og dermed gi et statisk fall enten i det gjenværende andre punktet eller inn i de to andre punktene. Den sekundære utjevningen har ingen fordel, men innfører denne faren.
En annen fordel med tripletten: den eliminerer behovet for å bruke en skyve-x eller ekstra karibiner. Klipp ett skap over to tråder, og det tredje forhindrer at søppelbøylen passerer begrensningsknutene.
@ShemSeger: * Jeg har alltid brukt skap når jeg forankrer meg mot veggen og setter opp belay-stasjoner, jeg har bare brukt wiregates for mellomliggende beskyttelse. * Jeg antar at forskjellige mennesker har forskjellige vaner. Jeg bruker et skap bare der det er et eneste feilpunkt.
@imsodin: * Hvorfor trenger alle et eget tie in point? * Jeg hevdet ikke at hver person trengte et eget tie-in-punkt. Det er bare rotete og forvirrende når du har mange forskjellige ting knyttet til ett sted. Ved å bruke metoden illustrert i FOTH-figuren for multipitch, vil du ha 6 skap alle samlet i samme område: to for lederen, to for belay-enheten og to for følgeren. Men FOTH-teksten sier at du også kan gjøre det jeg ville gjort, det vil si å bruke en enkelt søppel per fest, med en glidende x. For meg virker den mest naturlige anvendelsen av utjevningen som topptau.
@imsodin Den primære utjevningen utjevner bare mellom to punkter. Med et firepunktsanker, hvis du avviker for langt fra retningen din, vil du legge all lasten din på to punkter. Den sekundære utjevningen opprettholder jevn utjevning på tvers av alle fire punkter. Den potensielle faren er ikke annerledes enn noen annen utjevning hvis den ene halvdelen skulle mislykkes.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...