Spørsmål:
Hva kan jeg gjøre for å få hagefugler tilbake etter at hauk har gjort fuglemateren min til jaktmark?
Sidney
2018-12-12 20:46:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg satte opp en fuglemater i hagen min om sommeren og har hatt glede av å ta vare på fuglene. Dessverre bestemte en hauk en gang om høsten for å begynne å henge rundt hagen min. Jeg skyver ham bort, men han vet hvor maten er.

Først tenkte jeg ikke så mye på det - livets sirkel og alt det - nå har jeg en todelt fuglemater. Dessverre, etter noen uker hvor han har hengt seg rundt, har ikke alle småfuglene sluttet å komme, nå har jeg bare en sint hauk som sitter på hagen i hagen min og en fuglemater jeg aldri trenger å fylle. Jeg regner med at jeg trenger å skyve bort hauken, men hvordan kan jeg semi-permanent (jeg vil ikke drepe hauken) oppnå dette? Han er mer enn glad for å komme tilbake det andre jeg går inn igjen.

Rediger for å ta opp spørsmål til Sue, jeg bor i en ny boligutvikling uten modne trær rett utenfor Wichita. Vi har en blå gran som når omtrent 15 ', men det er det eneste virkelige lyet. Fuglemateren henger fra en veldig ung eik i bakgården ca 40 meter fra gran (HOA sier ingen fuglematere i forhagen); Jeg vil si at det er ute i det fri, selv om det henger i et eksisterende tre. Hauken liker å abbor på gjerdet vårt, som kan være alt fra 10 'til 70' fra fuglemateren, avhengig av hvor han sitter. Jeg har ikke lagt merke til et mønster av når han bestemmer seg for å besøke.

@Sue Jeg fortsatte og oppdaterte spørsmålet mitt med tilleggsinformasjonen du spurte. Takk skal du ha!
To svar:
B540Glenn
2018-12-12 21:27:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hauken vil dra etter at matkilden er borte. Det er kanskje ikke etter småfuglene du gir mat, men det kan være etter gnagere som spiser fuglefrøet som faller til bakken.

Separatrix
2018-12-14 18:44:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ved å sette ut mat fôrer du byttet. Å oppmuntre byttet er å effektivt sette ut mat til rovdyret.

Tingen å huske er at dette ikke er en stabil situasjon. Hvis det ikke er noe bytte på en stund vil rovdyret gå videre, så kommer byttet, fuglene du vil, tilbake.

Gi det tid, noen ganger har du spurv og svarttrost, og noen ganger du ' Jeg har en hauk.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 4.0-lisensen den distribueres under.
Loading...