Spørsmål:
Hvordan bestemmer lokalbefolkningen (uten boring) at innsjøisen er trygg for skøyter, isfiske, snøscooterkjøring, ski?
ab2
2016-05-02 04:56:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette spørsmålet er ikke en kopi av noen av (1) Skøyter på en frossen innsjø - hvor tykk skal isen være?, som bare spør hvor tykk isen skal være; eller (2) Hvordan bestemme tykkelsen på isen?, som bare spør hvordan man skal bestemme hvor tykk isen er.

Da jeg var barn, skøyte vi på et par av innsjøer i Connecticut. En dag ville faren min erklære at "Det er trygt nå" og av går vi. Ingen falt noen gang gjennom. Han boret ikke.

Spørsmålet mitt er: mangler å bore , hvordan bestemmer lokalbefolkningen at isen på innsjøene deres er trygg for vintersport? Jeg husker ikke kriteriene faren min brukte, bortsett fra på den større innsjøen måtte isen strekke seg veldig nær utslippsveien, som egentlig var en kunstig utløpsstrøm. (Vi holdt oss borte fra dette området.) Hvis det var trygt på den større innsjøen, ville det være trygt på den mindre innsjøen.

Der jeg bor (Northern VA), er den eneste trygge antagelsen at isen aldri er trygg.

Avklaring: Hvis du tror at boring er den eneste måten å erklære issikker i ditt område for innsjøene dine, ville det være et gyldig svar. Men jeg er fremdeles mer interessert i hvordan folk kan dømme uten å bore.

Jeg vet at det noen steder er et system som en uke med -6C eller lavere hver natt og aldri over frysepunktet. Om de deretter dobbeltsjekker ved å bore er en annen sak.
Jeg er ganske sikker på at jeg allerede har svart på dette spørsmålet ...
@ShemSeger Bare de to foregående spørsmålene jeg nevnte i Q-en min dukket opp i "søket", og du svarte heller ikke. Hvis du har gitt et annet svar et sted, vil jeg gjerne se det. Du har rett i kantene.
@ab2 Jeg la merke til, kanskje jeg bare tenkte på å svare ...
Enkelt - lokalbefolkningen sender besøkende ut og ser om de faller igjennom!
Fem svar:
Rob
2019-03-22 12:51:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spørsmålet mitt er: kort boring, hvordan bestemmer lokalbefolkningen at isen på innsjøene deres er trygg for vintersport?

Hva folk i Nord-Amerika gjør (for å teste om du kan gå på isen) er:

 1. Kontroller at kanten er tykk nok til å holde vekten din. Hvis du ikke kommer på kanten, kommer du ikke til midt (uten å bli gjennomvåt, hvilket er den # 2 tingen å unngå).

 2. Gå sakte litt lenger, hvis du kan føle deg bøyende eller høre sprekker sakte snu deg.

 3. Gå lenger ut og se om isen virker konsistent, om den ikke virker ganske tykk og fri for sprekker og bøyer, vent deretter en dag eller to mens temperaturene holder seg noen grader under frysepunktet. Hvis det blir varmere, er det best å glemme å gå ut på isen.

 4. Du kan finne et grunt deprimert område og fylle det med vann, på den måten hvis isen er usikker. faller ikke forbi ankeldybden. Et slikt område er mye tryggere for å drive sport med mange aktive mennesker enn risikoen for å la barna dine leke på en frossen innsjø.

En ekstra test jeg brukte, siden jeg likte ikke å få en soaker i iskaldt kaldt vann, er å lob en stor stein på isen. Du kan fortelle fra bonk (og ovennevnte kontroller) at isen ser ut og høres riktig ut.

På internett tilbyr disse tilsynelatende pålitelige nettstedene dette rådet (ikke involvering av boring):

 • Outdoor Canada Magazine: " Hvordan vite når isen er trygg for fiske":

  " Frysefaktorer

  ... det første spørsmålet du bør stille deg selv i begynnelsen eller slutten av sesongen er dette: Har det vært kaldt nok ute i lang nok periode på tide å lage eller opprettholde trygg is? Hvis svaret er nei, er det ikke på tide å fiske på is.

  Når du besøker et frossent vannlegeme, må du utføre en visuell inspeksjon før du drar ut. Se etter sprekker på overflaten, noe som kan være et tegn på ustabilitet. ...

  Fargekode

  Det er også veldig viktig å vurdere fargen på isen. Klarblå is er den sterkeste og tryggeste. Det dannes når temperaturen har vært minst -8 ° C i tre påfølgende uker. Jo kaldere det blir, desto raskere vil blå is dannes. Ved en minimumstykkelse på 12 tommer vil blå is til og med støtte et stort kjøretøy, for eksempel en mellomstor pick-up (se "Support system"). / p>

  Hvit ugjennomsiktig is er halvparten så sterk som blå is. Det er dannet av våt snøfrysing på toppen av allerede eksisterende is. Ofte referert til som snøis, det er farligst når det dannes på toppen av is som ikke har frosset helt. Når det skjer, tar det lenger tid på isen å fryse og bli til blå is. I løpet av snøstormene tidlig på vinteren og våren er ugjennomsiktig is beryktet for å dekke over farlig tynn is og fange isfiskere på vakt. Vær ekstrem forsiktig når du er på snødekt is, og sjekk tykkelsen hver 100 meter med isskruen din.

  Klar grå is er minst trygg. Hvorfor? Fordi det råtner. Den grå fargen indikerer tilstedeværelsen av vann, noe som betyr at isen ikke vil bære mye vekt, hvis noen. Grå is er vanligst i løpet av vårsmeltingen, selv om den finnes hele vinteren i nærheten av vann i bevegelse, for eksempel hvor bekker og elver kommer inn i eller forlater et vannlegeme. De samme områdene har ofte undervannsstrømmer som kan gjøre isen ustabil, så unngå dem. Og husk at ingen fisk er verdt risikoen for å falle gjennom. ".

 • WikiHow:" Hvordan vite når is er trygg "(les hele artikkelen for detaljer):

  1. Anerkjenn at is aldri vil være helt trygg.

  2. Opprett en nødsikkerhetsplan.

  3. Erkjenne at det å avgjøre sikkerheten til is er avhengig av en kombinasjon av faktorer, ikke av en faktor alene.

  Issikkerhet bestemmes ved å vurdere følgende faktorer sammen:

  • Isens utseende - dens farge, tekstur og funksjoner

  • Tykkelsen på isen - det anbefales anbefalte tykkelser for forskjellige bruksområder, som er angitt nedenfor

  • Ekstern temperatur over en periode og på dagen

  • Snødekning

  • Vanndybde under is

  • Størrelse på vannforekomst

  • Vannets kjemiske sammensetning - enten vann er friskt eller salt

  • Lokale klimasvingninger

  • Isens omfang

  1. Foretrekker is som blir kontrollert av utpekte myndigheter regelmessig.

  2. Spør lokalbefolkningen.

  3. Observer isen . Se på isen for å se om du kan se sprekker, brudd, svake flekker eller unormale overflater og for å identifisere fargen (e) på isen. Du kan ikke stole på synet ditt alene. Dette er bare et innledende blikk for å hjelpe deg med å avgjøre om det til og med er verdt å gå videre til neste trinn for å teste isen.

  Hvis du ser noen av disse tegn, kan det være lurt å forlate ethvert ytterligere forsøk på å gå på isen:

  • Strømmende vann nær eller ved iskanten

  • Strømmende kilder under isen om våren matet dammer og innsjøer

  • Vann strømmer inn og / eller ut av den avkjølte vannmassen

  • Sprekker, brudd eller hull

  • Is som ser ut til å ha tint og frosset tilbake

  • Unormale overflater som du ikke har sett før - for eksempel trykkrygger forårsaket av strøm eller vind

  Husk dette dittyet: "Tykt og blått, prøvd og sant; tynn og sprø, altfor risikabel . "

  1. Kjenn betydningen av isfarge. Selv om det er en nyttig indikator, bør du ikke stole på fargen alene. For eksempel vil is av hvilken som helst farge som utsettes for en rennende vannkraft under være svakere enn is som ikke er underlagt dette trykket. Generelt kan du ane følgende fra isfarger:

   • Lys grå til mørk svart - Smeltende is, oppstår selv om lufttemperaturen er under 32 ° F (0 ° C). Ikke trygt, den svake tettheten tåler ikke belastning, hold deg utenfor.

   • Hvit til ugjennomsiktig - Vannmettet snø fryser på toppen av isen og danner enda et tynt islag. De fleste ganger er det svakt på grunn av å være porøst fra luftlommer.

   • Blå til klar - Høy tetthet, veldig sterk, tryggeste is å være på hvis den er tykk nok, hold deg av hvis mindre enn 4 tommer (10 cm) tykk.

   • Flekkete og slushy eller "råtten" is - ikke så mye fargen, men teksturen. Denne isen er tining og slushy. Det er villedende - det kan virke tykt på toppen, men det råtner vekk i midten og basen. Mest utbredt på våren, kan vise tegn på brunfarget fra plantetanniner, smuss og andre naturlige materialer som dukker opp igjen etter tining. Ikke egnet til og med et fotspor.

  2. Test tykkelsen på isen. Hvis du allerede har gjort observasjonene og fortsatt føler deg trygg, må du sikkerhetskopiere dette ved å sjekke tykkelsen på isen.

   • Test med minst en annen person ( venne system). Bruk en flytedrakt eller enhet og bruk tau som kompisen din kan trekke i hvis noe går galt.

   • Gå bare på isen hvis kanten av vannmassen er fast. Hvis det er slushy eller sprekker, er det lite sannsynlig at det er trygt å fortsette da strandlinjeis er den svakeste.

   • Etc. ...

  3. Forstå at isstyrken ikke er den samme overalt, ikke engang på den samme vannmassen.

  4. Finn alternativer hvis du er i tvil. Skøyteløpere kan alltid finne en bane eller et overvåket innsjøområde; snøscootere og skiløpere kan alltid holde seg til stier på land i stedet for å krysse is; turgåere kan holde seg utenfor isen og fortsette med trugene langs stien. Alle utreisende skal ha med seg nødforsyninger uansett hvor lenge de planlegger å være ute eller hvor de planlegger å dra.

Dette er lange artikler som er forkortet grovt for dette svaret.

 • Kanadisk Røde Kors: " Ice Safety"

 • Boy Scouts of America: " Ice Safety"

 • Mitt svar på Physics.SE til " Når kan vann bli superkjølet "som inneholder diagrammer angående trykk og frysetemperatur sammen med en lenke, stort diagram over istyper, som fører til et nettsted som inneholder mer informasjon om is og vann enn den gjennomsnittlige personen ønsker å vite.

Riktig boring vil innebære boring og måling med tilstrekkelig hyppige intervaller for å kartlegge tykkelsen trygt, på grunn av usikkerheten om is vil det gi en tidkrevende gjetning.

En flott metode som ikke involverer boring er forklart i denne artikkelen: " Berøringsfri istykkelsesindikator 'PicoR ICE' drevet av XeThru radar te ch ". PicoR Ice Device er en av mange slike enheter for raskt å måle isfelt.

Ice Radar

Jeg mistenker at de fleste, inkludert faren din, bare gjett at isen er trygg; med varierende resultater.

Se også Psychology.SE:

Den siste lenken forklarer at det å betale for å gå på skøytebane er billigere enn å miste livet ditt, men folk tror å vente til de bestemmer seg for at det er trygt å skøyter (eller kjør bil) på en frossen innsjø er det laveste alternativet.

Guran
2016-05-03 13:58:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I sverige, hvor skøyteturer er en populær vintersport, tar skøyteløpere et apparat som heter "ispik". (Isgjedde). De kommer i to varianter. Enten dobbelt gjedde, som ser ut som en solidere versjon av skistaven eller en gjedde som ser mer ut som et kosteskaft med en avsmalnet metallspiss. Generelt sett er en enkelt gjedde lettere å bruke, men en dobbel gjedde kan også brukes på samme måte som langrennsløper bruker stolper, noe som er nyttig hvis isflaten er ujevn og vanskelig å skate.

Skøyteløpere bedømmer tykkelsen og kvaliteten på isen etter en eller flere knivstikker med gjedden. Med litt øvelse er det ganske enkelt å fortelle sikker is fra tvilsom is. Erfarne skøyteløpere kan også si "tynn, men det vil holde" fra "tid til å snu".

Mens skøyter er, er lyden også en nyttig ledetråd. Når isen blir tynnere, vil banen øke.

gbronner
2016-05-03 00:03:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Du trenger mellom 3 og 4 "klar is for å være trygg, men med øvelse kan du visuelt avgjøre om det er denne mengden eller mer. Nøkkelen er at is kan støtte vekten din i støvler og ennå ikke være trygg for dynamiske eller konsentrerte belastninger (dvs. hopping eller skøyter).

Den grunnleggende teknikken er at du først basker iskanten (den er alltid tynnest i kanten), og ser på tykkelsen under vann. Hvis din bashing setter mange sprekker i isen eller isen beveger seg på vannet, er det ikke trygt nok til å tråkke på.

Så trer du på isen - hvis den sprekker og virker fjærende. hopper du av.

Så hopper du opp og ned - hvis det er ok, går du noen få meter og ser på isen i skrå vinkel.

Fordi klar isbrytning lys forskjellig avhengig av tykkelse, med litt øvelse, kan du se om isen er 4 "+ tykk. Generelt sett, hvis den er 2 "eller mindre, vil en godt drevet skistang gå gjennom den, og hvis du hopper, vil den sprekke og vann vil komme opp gjennom sprekkene.

Samlet sett er dette er noe av en opplevelsesbasert prosess.

De fleste som kjenner is, kan fortelle bare ved å se på den om den kommer til å holde vekten.
Spørsmålet var "hvordan vet du" ... Jeg vet hvordan god is ser ut, men jeg prøvde å finne ut hvordan jeg skulle forklare det til noen andre.
cr0
2016-05-02 18:46:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et raskt online søk deler noen tips som gjenspeiler det jeg har hørt fra isfiskere og opplevd meg selv:

 • Is fryser først og tiner først i kantene, og disse områdene har en tendens til å være svakere. Å vite terrenget og hvor de grunne og svake stedene er er viktig.
 • Større og mer turbulente vannmasser tar lengre tid å fryse.
 • Hvis du skal teste isen, bruk pinner og bergarter for å simulere konsentrert vekt og støt - ikke deg selv.

Det er noen visuelle signaler du kan se etter - fargen på isen, tegn på sprekker eller slaps (eller mangel på) derav):

Klar, blå eller grønn is kan være tykk nok til å skate på. Hvitis har vanligvis luft eller snø fanget inne, og svekker den. Mørk is kan være en indikasjon på at isen er ganske tynn - sannsynligvis for tynn for skøyting. [1]

I dette tilfellet tror jeg lokal kunnskap, eller tradisjonell økologisk kunnskap, oppnådd over tid gjennom vitenskapen om erfaring, er veldig verdifull i søket ditt. Faren din hadde en måte som fungerte for å fortelle om isen er trygg, hvor lærte han det av? Har andre i ditt område lignende metoder som kan overføres til deg?

For eksempel høres det ut som å bruke et svakt punkt på en større innsjø som referanse kan indikere om de mindre innsjøene er trygge. Det kan være fornuftig hvis referansepunktet var en for forsiktig indikator på forholdene som er nødvendige for at de mindre innsjøene skal være trygge. Andre kan bruke andre indikatorer - X antall dager under 0 grader, en kombinasjon av temperatur og nedbør osv., Men det avhenger av beliggenhet og miljøfunksjoner. Derfor vil jeg si at det beste er å henvise til lokal kunnskap om hvilke indikatorer som er pålitelige for ditt område.


[1] http: / /blog.theclymb.com/tips/8-safety-tips-for-playing-on-frozen-lakes/

* "Isen er alltid tykkere i kantene enn i midten. Hvis kantene virker trygge, er du ikke ferdig med å teste ennå." * Ikke etter min erfaring er det ikke. Kysten har steiner og siv og alle slags andre ting som fanger sollyset og utstråler varme til isen, noe som gjør den tynnere og sprø. Hvis du kan se bakken gjennom isen, vil det være varmere vann under den. Ute i midten blir isen tykkere over det kalde mørke dypet. Dessuten smelter is alltid vekk fra kysten først. Jeg har aldri falt gjennom midt i noe, men slo gjennom mye nær kysten.
@ShemSeger ser på nettet Jeg ser motstridende informasjon om dette. Etter min erfaring dannes isen først på grunne og smelter også der først, og jeg tror jeg er enig i at kantene pleier å bli tynnere. Så jeg har redigert det første sitatet for å basere det på min egen erfaring og understreke ytterligere viktigheten av å kjenne det lokale terrenget for svake punkter, indikatorer osv.
Du har rett, når isen først dannes, kan den være tykkere i kantene når den fryser mot midten. Men langfrossen is, eller smeltende is, er tykkere mot midten.
Bogdan
2019-03-27 01:47:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bortsett fra all den tekniske tykkelsen og med tanke på "ingen sikker is", er det en liten "tradisjonell metode". Jeg vokste opp i Nord-Kina og bor nå i Canada. Når jeg er i tvil om istykkelse, vil jeg finne en stein på 20-30 lb (ikke så avrundede) med kant og kaste den langt og høyt. Dette slår vanligvis gjennom 2 tommer klar is som er det minimale for å støtte en voksen. Dette avslører også potensiell sprekk og hull smeltet av vann under våren.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...