Spørsmål:
Hva kan jeg gjøre på bryllupsreise i New Zealand mens jeg er gravid i fem måneder?
Sara
2015-03-13 15:38:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vi skal være på New Zealand i april, verdens eventyrhovedstad, men visstnok kan jeg ikke gjøre noe fordi jeg er 5 måneder gravid. Jeg kan ikke vandre (planla å gjøre Tongariro-krysset og milfordbanen), jeg kan ikke sykle, jeg kan ikke gå på ski, jeg kan ikke parasail, jeg kan definitivt ikke bungy hoppe, jeg kan ikke engang kajakk eller jetski. Er det noe jeg faktisk trygt kan gjøre uten å risikere å skade babyen? Baby kommer først, selv om det betyr at vi bare blir som et eldre par som går på sightseeingturer og tar bilder sukk .

Når det er sagt, helitur på fjellet?
Hvorfor kan du ikke vandre?
Da kona mi var nesten 5 måneder gravid, vandret vi Ptolomy Mountain og rappellerte gjennom [Gargantua] (https://www.youtube.com/watch?v=7p85Wwc0J_s). Du kan være aktiv, men jeg vil absolutt anbefale å unngå høyhastighetsaktiviteter der det er fall eller støtpotensial.
Disse turene er ganske vanskelige, så jeg vil absolutt anbefale å unngå dem. Korte er kanskje ok, og du kan gjøre det i stort sett alle deler av landet. Hvilke deler av landet planlegger du å besøke, eller er det fleksibelt? Hvor lenge skal du besøke?
Sara, du spør kanskje på feil side. Siden det er rundt 30 millioner ting å gjøre i New Zealand, er spørsmålet virkelig *** "hvilken type aktiviteter som passer for meg?" *** ... som er ** et flott spørsmål for [foreldresiden vår] (http://parents.stackexchange.com) **
Fem svar:
Rory Alsop
2015-03-13 17:27:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hvem sier at du ikke kan vandre?

Hvis du ikke har noen medisinske bekymringer (dvs. høyt blodtrykk, blodresultater som viser komplikasjoner osv.), er veiledning å fortsette å utøve de sportene du liker (med noen unntak - generelt idretter der påvirkning eller lignende krefter kan forårsake skade - strikkhopping, motorsport osv. - og de som kan forårsake overflødig skade på leddbånd, ettersom disse myker opp mot de senere stadiene av svangerskapet)

Jeg kjenner ikke til de to spesielle turene du nevner, men så lenge ettersom du er klar over vann / matbehovet ditt og planlegger deretter, er det ingenting som hindrer deg i å vandre som du normalt ville gjort.

Kajakk kan avhenge av vannet - jeg planlegger ikke en ekstrem tur med hvitt vann, men sjø eller rolige hav eller elver kan være bra - planlegg for hyppigere stopp og vær komfortable.

Ski er lik - ikke tenk på svarte løp, men du vil finne at mange går på mer moderate løp mens du er gravid. Hvis du føler at du er komfortabel med å gjøre det 5 måneder, er det bare å gjøre det. Min kone kjørte fremdeles 10k løp på 8 måneder med et av barna våre, og gikk en 10k tur dagen før min yngste ble født.

Å holde seg i form og ha regelmessig trening regnes som en veldig god ting under graviditeten. , så mens du ikke klarer adrenalinsport, vil aktiviteter generelt være fine.

Pluss: Det er bryllupsreisen din - ha det gøy!

[dette illustrerer poenget ditt ganske bra] (http://www.ukclimbing.com/news/item.php?id=69576)
Noe som ikke nevnes ofte er at noen dør hvert par år på Tongariro Crossing - mest vær, men alvorlige fall har drept noen få. Milford-banen har en høy alpin kryssing er ikke en "mild gange", men i motsetning til T.C. det er sterkt administrert og folk er for det meste beskyttet mot sin egen dumhet - men dødsfall har fortsatt skjedd i oversvømmede elver. Været i NZ hvis det er ustabilt og uforutsigbart - spesielt disse to turene.
For noen mennesker endres prioriteringene når familien blir involvert. Da jeg fikk mitt første barn oppveide mitt ønske om at han skulle vokse opp med en far mitt ønske om å klatre ruter jeg tidligere hadde akseptert risikoen på. Hun kan fortsatt vandre, men bare hun kan ta et valg hvis hun er forberedt på å akseptere den ekstra risikoen for fotturer (uansett hvor liten) eller andre aktiviteter.
@mattnz: Dødsfallet på Tongariro-krysset er stort sett alltid mennesker som gikk helt uforberedt på det alpine miljøet. Det er ganske enkelt å unngå å komme i trøbbel.
@whatsisname: Selv har jeg vært involvert i utvinning av en hypoterm turist (ikke mild - ute av stand til å gå), og snakket en annen ut av et selvmordsforsøk. Alle jeg kjenner som har brukt noe tid der, har en lignende historie. Kan ikke være uenig med deg, men mange skrivinger bagatelliserer miljøets natur.
The_Rockwren
2015-03-14 16:47:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det avhenger av hvor i NZ du planlegger å bo. Hvis den første ideen var å nyte utendørssport, kan dette bli kompromittert ...

Hvalsafari er en mulighet, selv om turene også gjøres i tøft vær.

Besøk en sauegård, gå til en marae, la mannen din delta i hakaen og filme ham for barna dine;). Besøk en vingård, de hvite er berømte og henter ofte topp premier (mange sveitsere jobber der, er dette et kvalitetssertifikat ?). Ikke svelg glasset, nipp forsiktig og tilsett luft i munnen for å smake på smaker og dufter, og spytt deretter ut alt, som kjennere gjør.

Du kan trygt seile i Bay of Plenty eller bo i et hotell eller en fin seng & frokost der rundt. Ta en dagstur til Cape Reinga og 90 miles strand i en komfortabel buss (ikke la deg lure, Cape Reinga er ikke den nordligste kappen, og 90 miles stranden er mye kortere!). Oppdag Napier, art deco-byen, og se på dens historie (nøye med tremorgjengivelsen i museet). Lake Taupo og omegn, Rotorua og gjørmebassengene & geyserpark (gjør deg klar til å lukte svovel). Stopp ved det franske bakeriet der og nyt!

Forsiktig med varme kilder, du kan dra dit, men ikke få vann i nesen ( http://www.cdc.gov/meningitis/parasitic.html), pluss avhengig av tilstanden din, har varmt vann en tendens til å indusere fødsel ...

NZ er kjent for sitt landskap og friluftsliv, men det er andre kulturelle ting som er mulige og morsomme i din tilstand! Å være gravid er ikke en sykdom. Tenk på andre ting du kan like, for eksempel Malerier, Historie, Planter (vakre botaniske hager som den i Wellington - 26 ha gratis å streife omkring), Landskap (Mount Vic i Wellington igjen, tilgjengelig fra sentrum), det store havakvariet i gamle kloakkstasjon i Auckland, nasjonalarkivene nær bikuben. Spaser strender og tenk om filmen pianoet kunne ha blitt skutt der også.

Avhengig av hvor du er fra, og hvis det ikke er for sent, kan du tenke å bli noen dager i Australia. Sydney er et fint sted.

I tillegg vil du leie en bil? I så fall leier du lokalt, er det vanligvis rimeligere og kvaliteten på tjenesten er utmerket. Vil du fly rundt? Hvilke steder? Hvor fra? Forsiktig med veinavn. En motorvei kan være en grusvei;) uten bensinstasjoner ... og landsbyer så små at hvis du blinker, savner du dem :). dette gjelder spesielt rundt Taranaki, som er majestetisk!

En siste merknad ... Er du forberedt på å føle bakken riste? Har du revidert hva du skal gjøre i tilfelle et jordskjelv? Hvilke etterskjelv er osv ... Jeg dro dit flere ganger med små barn og hadde aldri noe problem, men det er som Japan. Seismograps tar kontinuerlig skjelv. Ikke bekymre deg, livet vil være så kjedelig uten litt risiko!

paul
2015-03-14 06:43:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Før kjente jeg folk som gikk på fallskjermhopping inn i tredje trimester. Den eneste grunnen til at de stoppet var fordi det å sitte i flyet var ganske ubehagelig. Riktignok var de erfarne hoppere - vi nektet å ta imot studenter eller tandempassasjerer som var synlig gravide, men hvis du har gjort det i ti år ....

Abseiling: hvis selen passer ... / p>

Paraseiling (meksikansk fallskjermhopping): ditto. Det slår deg ikke rundt.

Jetski: ta det med ro, og det er ikke annerledes enn en bil.

Kajakk: a) passer du? b) unngå stryk.

Bungee: ja, jeg vil hoppe over denne.

Ski: gjøres av gravide kvinner daglig. Unngå moguler, hopp i olympisk klasse osv.

Eller du kan bare holde deg til de vanligste bryllupsreise-aktivitetene.

Quora Feans
2015-03-14 06:55:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vel, det virker lurt å ikke gjøre noe som kan få deg til å falle på bunnen, selv om jeg har inntrykk av at mannen din mener at gravide er laget av sukker. Det er ikke uvanlig i det hele tatt, BTW.

Uansett, Waimangu Volcanic Valley kan være det du trenger. New Zealand har den største varme kilden i verden, Frying Pan Lake. Det er flere attraksjoner, dette er bare den mest fremtredende. De er langs Waimangu tursti , som er rullestolvennlig. Det er et veldig naturskjønt sted, med mye eksotisk fauna og flora.

user5330
2015-03-15 07:57:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

(Jeg bor i New Zealand, har vært overalt fra Cape Reinga til Bluff, klatret og vandret mye i baklandet og gjort mange av Great Walks, og mange flere andre turer. Jeg har også gjort eller gjør MTB, Ski , Skitur, fisk, jakt ....)

New Zealand blir sett på som en action-eventyrhovedstad. Når du ankommer hit, vil du imidlertid finne at et stort flertall av turistene ikke er adrenalin-narkomaner, og til og med de fleste narkomane bruker mesteparten av tiden på å gjøre spektakulære, men langt fra Adrenalin-narkomaner som enhver gravid kvinne kan gjøre trygt. Bransjen vår har muligheter for alle av alle fysiske evner.

Spørsmålet er ikke hva du kan gjøre - det er umulig å svare på og langt til bredt. Planlegg turen slik du ikke var gravid, fortell oss hva du ikke kan, eller ikke er forberedt på å gjøre som et resultat av tilstanden din, og jeg vil foreslå noe annet like spektakulært.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...