Spørsmål:
Velger du forstørrelse for kikkert for jakt på 100 meter?
Unknown Coder
2016-04-04 02:39:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg prøver å finne noen kikkert for jakt. Jeg nuller vanligvis riflen min for å skyte på 100 meter. Jeg kan virkelig ikke forestille meg å skyte dyr mye lenger enn denne avstanden, selv om jeg vil speide og få et større synsfelt, vil jeg kanskje gå ut til 150 meter. Hva er en passende forstørrelse for noe slikt? Største synsfelt mulig, for 100-150 meter

Jeg antar at du planlegger å jakte på åpne felt. Ikke busk / skogforfølgelse.
@Desorder ja, det stemmer. Et typisk oppsett for coyotejakt ville være i utkanten av et stort felt eller eng. Eller kanskje i en forhøyet åsside med utsikt over en kløft eller åker. Min oppdagelse ville begynne når coyoten forlater dekselet og kommer inn i feltet.
@Desorder - folk tar 100 yard shots i skogen ganske regelmessig og lenger. Og jakt i skogen tilsvarer ikke forfølgelse. Det kan være det, eller stativ av forskjellige slag.
Tre svar:
Desorder
2016-04-04 06:25:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For å velge et godt sett, må du først forstå spesifikasjonene bak.

Vanligvis blir binos referert med to tall, A x B

Antallet ( A ) før x er forstørrelsesfaktoren, dvs. hvor mange ganger nærmere (større) du ser objektet.

Tallet etter x ( B ) er linsens diameter i millimeter.

Deretter er det et tredje tall som er resultatet som dividerer B med A med resultat av elevutgangen i millimeter. Det er den "mengden" lyset som kommer inn i øynene dine.

Så når vi setter dette tallet på plass har vi ...

  • høyere forstørrelse, smalere er synsfeltet. Hvis du trenger å se mer, velger du en lavere forstørrelse.

For jakt vil jeg si at 7x til 10x bør være det du leter etter. 12x til 16x hvis du skal på langdistanseskyting som skadedyrbekjempelse (varmint jakt), men det kan være bedre å gå for et spottingomfang i stedet for binos, da du vil være i stand til å stabilisere og få bedre utsikt.

Dessuten vil en høyere B tillate at mer lys kommer inn som hjelper under jakt ved daggry eller skumring.

Jeg kan foreslå at du prøver å 8x42 og 10x42. De burde fungere som en "all-around" binos.

EDIT ---

For eksempel har jeg to optikk. En bushnell-legende HD 10x42 og en avstandsmåler sport 850 4x20. Legenden er flott for åpne felt, men jeg må hvile den et sted ellers bare håndrysting forstyrrer. Sport 850 er flott i bushen og korte avstander da bevegelsen ikke forstyrrer bildet.

tomfumb
2016-04-04 22:44:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jeg har jaktet på hjort innen 150 meter med en forstørrelse på 10 ganger, og for det meste var det bra. Imidlertid opplevde jeg problemer når jeg prøvde å avgjøre om en bukk var et 2-poeng eller et 4-poeng, noe som betydde å vente / håpe på at dyret skulle komme nærmere eller bruke mye lenger på å studere bildet. Slike detaljer kan være kritiske når jeg jakter og kan utgjøre en forskjell mellom et lovlig og et ulovlig skudd.

Jeg oppgraderte til et spot-omfang som har justerbar forstørrelse opptil 45 ganger og et stativ. Et jevnt hold eller et stabilt underlag blir veldig viktig når du har å gjøre med større forstørrelser.

Enten du velger kikkert, spotting eller begge deler, avhenger av flere faktorer, inkludert hvor langt du reiser, hvor mye vekt du er komfortabel med å pakke, stilen på jakt (f.eks. flekk og stilk mot stillbilde) og den typen miljø du er i. Personlig vil jeg si gå med 10x kikkert hvis du går langt eller gjennom busk, men hvis du for det meste vil være stasjonær, prøv å få noe kraftigere - bare fordi du kan.

Rediger : du nevner at du vil jakte i det fri. Etter min erfaring er forstørrelse vanligvis ikke nødvendig for å oppdage spillet ute i det fri eller i utkanten av et felt, men det er viktig for å bekrefte detaljene. På grunn av dette ville jeg ikke være så opptatt av å få det bredeste synsfeltet - det blotte øye er veldig flink til å plukke ut bevegelse på lange avstander

For nå er fokuset mitt coyote, som for det meste bruker oppsett. Men selvfølgelig vil jeg gå / vandre for de oppsettene. Endrer det svaret ditt?
Så du foreslår INGEN forstørrelse? Det er ikke en god jaktpraksis, du må fremdeles oppdage dyr fra mennesker i det minste. Du må ha * noe * med deg.
@JimBeam absolutt ikke, vennligst les på nytt. Jeg sier at du ikke alltid trenger forstørrelse for å få øye på et dyr på avstand, og derfor trenger du ikke alltid kikkert med et bredt synsfelt. Men du trenger god forstørrelse for å bekrefte at dyret er det du leter etter, og et lovlig og etisk skudd. 1. spot bevegelse med det blotte øye, 2. få et veldig bra utseende med forstørrelse med høy effekt (f.eks. Spotting scope), 3. ta en beslutning. Med denne tilnærmingen bærer du ikke kikkert OG spotting.
TheGDog
2018-12-14 07:58:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Høres ut som om du vil ha 8x42mm Binos. De har en bredere FOV enn 10x42 og er lettere å holde i hånden. Spesielt når du hiver og puster under turen og vil heve dem raskt for å inspisere noe.

Også litt lettere å få dem på mål av det du vil inspisere. Lær deg å ta raskt kontakt med andre fysiske landemerker for visuell referanse i nærheten av der du vil se, før du løfter Binos opp for øynene, for å lede deg tilbake til det du vil inspisere.

Trekk støttehender mot kinnbenet. Øyekopper på pannen. Stikk albuene inn i ribbeinet når du også støtter dem.

Men det kommer mer enn noe an på terrenget. Hvis terrenget åpner seg, vil du ha 10x-tallet (eller større! Lotta-gutta som glasser mye sverger til 15-tallet). Hvis du ser over lengre avstander med dem, trenger du et stativ. De er magiske når de er på et stativ. Du ser bevegelse som gal siden det ikke ristes fra hendene.

Aner ikke hvorfor dere nedstemmer om dette. Jeg gir denne fyren dette svaret basert på min egen virkelige erfaring i felt angående avstander akkurat som det OP spurte om. Terrenget du er i, mer enn noe annet, vil diktere hvilken forstørrelse som er best for deg individuelt. Det ... og om du har tenkt å bruke dem med et stativ eller ikke. Jeg har 8x og 10x. Bruk de 8 ganger mest, 10 ganger når du er i bølgende ørkenbakker, 8 ganger når du er i chaparral.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...