Spørsmål:
Er det mulig å planlegge min egen turrute fra Lima til Cusco?
Alex Clough
2016-07-06 06:04:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etter anbefaling fra ppl bryter jeg dette spørsmålet ut i separate innlegg, så her går:

Er det mulig for meg å tegne min egen rute gjennom Andes, i motsetning til å holde seg til etablerte stier? Min tenkning på dette er at det vil være gjennomførbart så lenge jeg tar forholdsregler som å bære en satellittelefon, holde innen et par dager rekkevidde av byer når det er mulig, og unngå elvekryssinger. Når det er sagt, vil jeg sette pris på innspill fra noen som er mer kjent med denne spesielle fjellkjeden.

For å gi litt ekstra bakgrunn, vil jeg være alene, og jeg har tenkt å reise utelukkende til fots. Jeg prøver ikke å klatre. Min største bekymring er traversabiliteten i terrenget mellom Lima og Cusco, spesielt i høyere høyder.

Hva er grunnen til at du * ikke * vil følge etablerte stier? Jeg vil advare deg om ikke å forvente for mye av en satellittelefon. Hvis vi antar at gadgeten fungerer perfekt, og du kan ringe gjennom, betyr det ikke at problemene dine er over. Du snakker om fjerntliggende terreng i høy høyde i den tredje verden. Hvis du knekker et bein eller setter deg fast i en kløft eller noe, kan det gå mange dager til hjelpen kommer. Jeg tviler på at det finnes søk- og redningsteam i disse områdene, og frivillige som kommer for deg vil sannsynligvis være dårlig utstyrt.
Jeg beklager at jeg ikke er klar; Jeg antyder ikke at jeg vil unngå etablerte stier. Spørsmålet mitt retter seg mer mot situasjoner der jeg for eksempel kan ønske å nå et punkt som ikke har veletablerte tilnærminger ved å gå bort fra en ellers kontinuerlig sti.
Har du prøvd å lete etter peruanske fora og klubber hvor du kan spørre? Et raskt google-søk trakk for det meste selskaper som organiserer turer, men å grave rundt kan trekke opp noen lokale klubber / foreninger. PS et par dager spenner fra byen kan være et par dager når alt er bra, men mye mer hvis det er problemer, spesielt hvis du er utenfor sporet, og selv om du regner med at noen fra byen når deg for å hjelpe deg.
@ErikvanDoren Du gjør et flott poeng om rekkevidden. Jeg vil være bevisst på det mens jeg planlegger.
Jeg gjorde Lima-Cusco med buss en gang ... det var en opprivende 22 timers non-stop kjøretur, opp og ned tusenvis av slanger. Jeg vil helst ikke gå den: D
En svar:
Gilad Nachmani
2016-07-14 01:57:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For å gi et enkelt spørsmål, ja, det kan du, men det er veldig komplisert. For omtrent 10 år siden har jeg gjort en lignende reise, men jeg fant ut at det å gå rundt Lima og vest og sør for Andesfjellene var veldig vanskelig, så jeg endte å bruke offentlig transport.

Å gå i Andesfjellene er veldig utfordrende, siden værforholdene endrer seg raskt og du vil ha kalde temperaturer hver natt, selv om sommeren. Høyden er et mareritt for backpacking, og jeg har ennå ikke funnet noen nedstigningskart for området.

Den beste løsningen jeg fant for rutefunn, forsyning osv. Er å spørre alle jeg møtte på veien (lokalbefolkningen) om de tingene. Velg et sted du sikter mot, og ha noen kart på 1: 100 000 for generell ruteinnstilling (med mindre du finner gode topokart) og plott + skiss alt du kan basert på disse anbefalingene.

Jo mindre du blir planlegging og jo mer du vil være selvforsynt og solo pålitelig med godt og variabelt utstyr, jo lettere blir det.

For å markere en viktig takeaway fra dette svaret: du bør snakke ** spansk ** godt, ellers er du sannsynligvis i trøbbel.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...