Spørsmål:
Rappellering med en skadet arm
WedaPashi
2014-04-11 10:12:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er det en spesifikk metode som vil hjelpe en med en skadet (for eksempel ødelagt) arm til å rappe ned en stein?

Det er veldig mulig at man kan skade armen hans for noen eller de andre dumme / store feilene, og må da komme seg ned en eller annen med å måtte rappe ned en stein.

Hva er gjør og ikke gjør av et slikt scenario?

Hvorfor skulle du klatre alene? Hvordan kom du dit du ville være uten at noen skulle belaste deg? Hvis du ikke klatrer, vil det gi mye bedre mening (og være mindre farlig) å bare gå ned
Prøv [rappellering med en fersk avskåret arm] (https://en.wikipedia.org/wiki/Between_a_Rock_and_a_Hard_Place_%28book%29).
En svar:
Ben Crowell
2014-04-11 22:33:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dette er et eksempel på et generelt tema som kalles selvredning. Det er lærebøker om emnet: Referanseforespørsel: bøker om selvredning mens du klatrer.

Den enkleste situasjonen ville være der armen ble skadet før du startet rappelen (i motsetning til å bli skadet mens han gjør rappelen), og personen med skaden føler seg ikke trygg på å kunne rappe trygt med den uskadde armen. I den situasjonen tror jeg den enkleste løsningen ville være å få klatrepartneren til å senke deg ved hjelp av belay-enheten for friksjon. Dette ville være akkurat som å senke noen utenfor en sportsklatring, men belayer ville være over i stedet for under personen som senkes.

Som et alternativ kan den skadde føle seg trygg nok til å rappe av med en arm hvis det var en solid sikkerhetskopi til rappeloppsettet, f.eks. en Prusik-sikkerhetskopi: Backup prusik for Abseiling: Hvor går den?. En bekymring ville være at når ting går galt i en rap, er løsningen ofte å stige opp tauet med et friksjonsfeste eller en mekanisk stigning - men en person med en brukket arm kan kanskje ikke gjøre dette.

Hvordan nøyaktig ville du administrere en prusik-sikkerhetskopi med en skadet arm? Jeg tror en Klemheist ville være en mye bedre backup.
@StrongBad En fransk prusik under bremsen er definitivt håndterbar med den ene hånden.
@Guran Jeg tror det kan være forvirring om terminologi. Jeg pleier å tenke på en prusik som går over enheten og en Klemheist som går under. Jeg tror en fransk prusik går under. Mitt, dårlig formulerte poeng var at sikkerhetskopien må være under og ikke over.
@StrongBad Avtalt. (Jeg kjenner igjen den evige forvirringen om friksjonskroker ...)


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...