Spørsmål:
Hva er det første du må gjøre når du er gravlagt i et skred?
G.Rassovsky
2014-11-27 05:45:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er det fastlagte regler jeg bør følge som vil øke sjansene for å overleve hvis jeg blir begravet av et skred?

Skal jeg prøve å gjøre noe hvis jeg blir fanget opp i ett, før det har avgjort?

Fokuset ditt er på feil ting. Du bør være fokusert på hvordan du ikke skal være i et område der det er sannsynlig et snøskred. Dette kan gjøres ved å undersøke et topokart og sjekke hvor mye nylig snøfallet har vært. Når du har blitt gravlagt i et skred, er sjansene for å overleve ekstremt dårlige uansett hva du gjør.
Jeg er enig i at ikke å komme inn i skredet er min første prioritet! : D Spørsmålet har imidlertid 'hvis' ordet, som jeg helst vil vite og aldri trenger å bruke den kunnskapen. :)
@BenCrowell - Topografi og snøfall er ikke nok å gå av for å bedømme skredrisiko. Tilgjengeligheten av ankere er like viktig av en faktor som karakter. Mengden snø avgjør ikke om den vil skli heller, * svake lag * i snøpakken er det som forårsaker skredskred (den typen folk flest blir drept i). Du må vite hvilken * type * snø som faller, og hva som har falt tidligere den sesongen, * så vel * som hvordan disse lagene har utviklet seg. De er den eneste måten å vite tilstanden til snøen for å grave en snøgrop og gjøre en snøstudie.
To svar:
ShemSeger
2014-11-27 11:10:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det riktige svaret er å putte avalung munnstykket i munnen og blåse opp kollisjonsputen. Hvis du ikke har noen av disse tingene, er du IKKE skikkelig rustet til å være i skredterreng.

Hvis du blir fanget i et skred når du ikke er ordentlig utstyrt , så er det beste du kan gjøre å "svømme" som en gal å prøve å holde deg flytende, og deretter begrave ansiktet ditt i armene som om du nyser og blåser opp lungene så mye du kan før du stopper. Dette forhåpentligvis forhindrer kvelning fra at snøpakken klemmer luften ut av deg, samt gir deg en liten lomme med luft foran ansiktet ditt og gir deg et par minutter til å puste. Det vil også gi deg bruk av armene når du stopper. Du vil ikke nødvendigvis kunne lage en luftlomme etterpå, når et skred legger seg kan det være like hardt som betong. Sørg for å holde munnen lukket mens du er i et skred også, folk har blitt hentet ut fra skred med snø pakket helt ned i halsen til magen og opp i bihulene.

Hvis du går på ski, vil du slippe stolpene dine og prøve å få av deg skiene hvis du kan, de vil bare fungere som ankere og trekke deg ned slik at du blir begravet dypere.

Hvis du vil oppleve å bli fanget i et lite skred via GoPro, se denne videoen. Denne fyren ble bare begravet mindre enn en meter dyp i et lite, sakte snøskred med lett luftig snø, men han er fortsatt ganske hjelpeløs. Denne situasjonen vil gi deg mer tid fordi snøen ikke er fullpakket, noe som gir deg mer pustetid fordi det er mer luft i snøen. Du vil legge merke til at han også er i stand til å lage en lomme med luft rundt ansiktet hans, noe som ikke alltid er mulig. Dette gir deg ikke mer luft å puste, det fortrenger bare den eksisterende luften i snøen og hjelper med å spre CO2 som du puster ut (dette er hva Avalung gjør, den ventilerer den utåndede luften bak deg for å forhindre opphopning rundt ansiktet ditt - noe som kan gi deg mer enn en halv time ekstra pustetid) . Denne fyren kunne sannsynligvis ha gravd seg ut på denne dybden, men han spratt ikke ut av skiene sine, som jeg vedder på at forankrer ham nede i snøen. Han vet også at vennene hans så ham bli begravet og ikke er langt unna, så han spiller det smart og sparer oksygen ved ikke å slite. Det er viktig å være rolig og puste sakte når du er begravet i et skred, panikk vil bare drepe deg raskere.

Når du trener for redning av skred, blir du lært at du har omtrent 15 minutter fra begravelsen før offeret får tomt for oksygen. Uansett hva du gjør, i et skred, avhenger livet ditt fortsatt av at vennene dine finner deg, så du bør ha fyret på, med nye batterier i, og menneskene du er med hadde bedre vite hvordan man skulle forme en redning. ALDRI gå inn i skredterreng uten å ha skikkelig skredopplæring.


Informative Resources

VIDEO: Avalanche Burial with Black Diamond AvaLung Avalung

VIDEO: Freeskier overlevde skredulykke med ABS Airbag (Legg merke til i denne videoen at skiløperen først prøver å unnslippe skredet ved å skyte rett ned fjellet for å prøve og ut løp inn og gå bort fra veien for stien. Du blir ikke begravet så dypt ved sidene av et skred, så selv det å prøve å komme så nær sidene som mulig kan hjelpe sjansene dine.) Avalanche Airbag

VIDEO: BCA Companion Rescue Series: Beacon Searching 101

Search Beacon

Akkurat som @BrianEagen sa i sitt svar, og jeg kan ikke understreke hvor viktig dette er, *** må du *** ha skredopplæring før du går inn i skredlandet. Folk dør hvert år i fjellet i bakgården min i skred, og antall dødsfall hvert år fortsetter å øke fordi flere og flere mennesker drar ut i baklandet uten den kunnskapen og ferdighetene de trenger for å trygt være der.
Tilfeldig faktum: [Laviner ble brukt i første verdenskrig for å drepe * titusenvis * av soldater.] (Https://www.youtube.com/watch?v=MZZIs-KT1X8&feature=youtu.be&t=18m20s)
Det er et flott stykke informasjon fyr. +1 for et maratonsvar!
Fantastisk svar. Takk for tilleggene og avklaringen (jeg hentet svaret mitt for ikke å villede noen av dette VELDIG viktige sikkerhetstemaet).
@BrianEagen - Så legg kanskje ut den lenken du hadde i svaret ditt på Public Avalanche-kursene som en kommentar her, det var en god ressurs å ha knyttet til dette spørsmålet.
@ShemSeger - høres bra ut. En liste over AIARE nivå 1 og nivå 2 kurs finner du [her] (http://aiare.info/course_list.php), for folk i USA.
@WedaPashi - Jeg har blitt fanget i små snøskred før, satt noen andre av og sett ødeleggelsene de kan forårsake (knipser høye trær som tannpirker). Jeg har aldri trengt redning, men når du først har følt hvor hjelpeløs du faktisk er når du griper deg, er det ikke noe du tar lett på igjen.
@ShemSeger: Jeg kan bare forestille meg hvordan det ville være å komme inn i et slikt skred. Det er en flott ting at du har opplevd dem så nært og kom uskadd ut av dem. Fortsett å gjøre ting, og vær trygg! Jubel! Og, pent sagt, * "... men når du først har følt hvor hjelpeløs du faktisk er når du griper deg, er det ikke noe du tar lett på igjen. *"
Vakkert innlegg, skulle ønske jeg kunne gjøre mer enn en oppstemning.
Flott svar, men jeg er absolutt ikke enig i første ledd: Det essensielle utstyret for skredterritorium er et LVS / skredfyr, et showel og en sonde. Både kollisjonsputer og avalung er veldig hjelpsomme, men sekundære (hva hjelper det å bryte i skredet, hvis du ikke kan bli funnet og gjenopprettet?). I alle fall bør du alltid gå inn i backcountry, som om du ikke hadde noe snøskredutstyr på deg.
@imsodin - Spørsmålet er hva gjør du * når du blir fanget i et skred * som om du er i øyeblikket. Spader og sonder er helt ubrukelige for deg når du blir begravet i et skred, og fyret ditt kommer bare til gode etter at skredet stopper og vennene dine begynner å lete etter deg. Jeg understreker viktigheten av å ha fyrtrening i svaret mitt. Det er de sekundære gjenstandene som er gjenstandene som hjelper deg mens du blir fanget i et skred i bevegelse, de andre tingene gjør det ikke, de hjelper redningsmennene dine med å finne deg og nå deg.
@imsodin - Jeg kommer imidlertid dit du kommer fra, så jeg kommer til å tenke på et bedre åpningsavsnitt for dette svaret.
@ShemSeger: Jeg ser at jeg ignorerte operasjonen som spesifikt spurte hva jeg skulle gjøre når jeg kom inn i skredet. I dette tilfellet har du selvfølgelig rett. Jeg tror fremdeles absolutt påstanden din i første avsnitt er feil, og verken å ha kollisjonspute eller avalung betyr ikke at du er feil utstyrt. Mitt forslag er å gjøre en åpning likt ditt siste avsnitt før de informative ressursene.
user2766
2015-01-13 22:52:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ignorerer å ha kollisjonspute eller luftveis (som i det minste ikke er vanlig i Storbritannia)

Her er en liste over ting du kan gjøre hvis du blir fanget i et skred. De burde øke sjansen for å overleve, selvfølgelig er den beste måten å øke sjansen for å overleve å ikke bli fanget i et skred i det hele tatt.

Bli klar

90% av skredene er utløst av menneskene som er fanget i dem, hvis du er nær kanten eller toppen av strømmen, prøv å hoppe klar.

Hold av så lenge som mulig

Hvis du ikke får klarhet, kan du prøve å opprettholde posisjonen din så lenge du kan. Få tak i noe, skyv isøksen inn i den hardere snøen hvis du kan, prøv å kjempe mot snøen. Jo lenger du kan holde deg oppreist, desto mindre snø vil du sannsynligvis bli begravd i.

Svøm og rull

Hvis du mister stillingen din og finner deg selv begravet, kan du prøve å svømme og rulle til overflaten. Glem isøksen din, den er ubrukelig nå, kjemp for å holde deg så nær toppen som mulig.

Hold luftveiene klare

Få en hånd foran ansiktet ditt, prøv og oppretthold et slags gap mellom ansiktet og snøen. Mange mennesker dør i skred fordi luftveiene deres blir fulle av snø, de drukner bokstavelig talt i den. Når snøen begynner å legge seg, prøv å rydde en slags luftplass foran ansiktet ditt. Du kan kanskje vri på fingrene dine nok til å rydde et mellomrom. Gjør dette før snøen "setter"

Hold deg rolig

Når snøen legger seg vil den legge seg som betong, du vil ikke grave deg ut , så ikke prøv. Slapp av (hvis du kan) og prøv å holde deg rolig, ikke bruk oksygenet ditt. De fleste av dødsfallene i gjennomsnittet er fra langsom asfyksi og hypotermi. Du har omtrent 15 minutter å finne, så du vil ikke kveles umiddelbart.

Hva nå?

Livet ditt avhenger nå av vennene dine og menneskene rundt deg, så du må være sikker på at menneskene rundt deg vet hvor du kan være, hvordan du får deg ut og har en god spade og , også, helst en sonde for å prøve å finne deg. Så du og alle dine med trenger å være forberedt. Hvis du er på vei inn i terreng som har skred, kan du lære deg risikoen, hvordan du kan dempe dem og hva du skal gjøre hvis det verste skulle skje. Trening er nøkkelen.Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...