Spørsmål:
Hvordan kaster du en presenning slik at du ikke blir våt i kraftig regn?
ab2
2016-03-18 23:31:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En bemerket autoritet (Ben Crowell) uttalte i en kommentar til Hvilken søvnkvalitet får du ute?

En riktig tonet presenning fungerer fint i en mye regn. Det krever bare øvelse for å sette det opp riktig. Jeg har sittet ute i en veldig intens storm under en presenning uten å bli våt.

Spørsmål: Hvordan? For eksempel: Hvor stor må den være? Fungerer presenningen som sin egen bakkeklut, eller har du en separat bakkeklut? Vil dette fungere for en langvarig regnbyge? Vil det fungere over tømmerlinjen?

Hvordan er ikke alltid like kritisk som * hvor *. Du må sette presenningen din i et område der bakken bare kan bli våt av vannet som faller, og ikke et sted vann kan strømme eller akkumulere. Hvis vannet kommer til å strømme vekk fra der du sitter, så lenge det ikke er en brutal vind, kan du holde deg tørr under en presenning i praktisk talt alle konfigurasjoner.
Du kan finne dette svaret nyttig: [Hva er et bra tarpoppsett for veldig sterk vind over tregrensen?] (Http://outdoors.stackexchange.com/a/8551/2766)
Takk til alle for teknisk rådgivning. Jeg har bestemt meg for å holde meg i et telt, til tross for den estetiske appellen til en presenning.
I det blåsige Skottland er tarpcamping forsvinnende sjelden i åsene. Konvensjonelle presenninger fungerer ganske bra i skogen, men på utsatte åser kan de være elendige. Men før du kjøper teltet, bør du vurdere en formet presenning. MLD TrailStar er populær i Skottland - lett, romslig og yter bedre enn mange 5 sesongtelt i vinden, forutsatt at du har 10 gode tappeplasseringer. Jeg er en fornøyd bruker. Veteran langdistanser og utstyrsanmelder Chris Townsend velger TrailStar som det ideelle lyet for vind. Andre bruker MLD DuoMid. Du trenger en slags bivy eller rede i bugsesongen.
Tre svar:
Chris Johns
2016-03-21 04:02:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det er noen forskjellige måter å kaste en presenning på. I alle tilfeller er utfordringen, sammenlignet med et telt som er fullt selvbærende, at du trenger å finne nok ankerpunkter for å kunne kaste det med tilstrekkelig spenning. Ofte vil den nøyaktige konfigurasjonen du bruker, bli bestemt av hvilke punkter du kan finne for å stramme den opp fra.

En vanlig metode er å streng en snor mellom to trær. Dette krever en av knutene for å tillate deg å justere spenningen i ledningen etter at den er bundet som i denne videoen

Denne linjen danner ryggen til presenningen som er slengt over den og deretter i seg selv strammet med korte snorer festet til rygglinjen med en prusik hitch eller lignende.

Deretter blir de fire hjørnene spent med fyrlinjer til bakkenivå festet til knagger, steiner eller andre trær.

Det viktigste med å sette det opp riktig er å være i stand til å knytte de riktige knutene enkelt, noe som følger med øvelsen. Dette er det som lar deg spenne det ordentlig slik at det kaster vann effektivt og er i stand til å motstå vinden.

Tarps er mest nyttige i skogkledde områder eller jungelområder der du kan være sikker på at det vil være mange trær å binde alle linjene til, og de brukes ofte i forbindelse med hengekøyer som i denne typen terreng er ofte vanskelig å finne jevn, jevn bakke å slå opp telt på, og det er mulig å sette opp en hengekøye og presenningslager på ekstremt grov og skrånende grunn hvor et telt ville være upraktisk.

En spesiell fordel i forhold til et telt er at det er ganske allsidig, for eksempel kan det settes opp ganske høyt og bredt for å gi et ly for matlaging, tørking av klær eller annen administrasjon om dagen og deretter senkes til gi et mer lukket rom om natten. Tilsvarende, med øvelse og i riktig terreng, kan de settes opp og tas ned raskt nok til å brukes til hvile i dårlig vær.

Det er også mulig å bruke en presenning som grunnlag for et improvisert telt ved hjelp av stolper som blir båret med deg eller funnet lokalt. Dette kan være et nyttig stoppgap hvis det ikke er trær osv., Men det kan være et vanskelig kompromiss mellom et skikkelig telt og innsatsen til bruk av en presenning, og hvis du vil ha et ultralett system, kan det være bedre med en bivi-pose, men dette avhenger veldig av de nøyaktige omstendighetene du forventer.

Mange tarpbrukere kaster dem med trekkstenger.
arlen
2017-08-24 17:14:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En presenning kan legges med fire hjørnepinner, midtstolpe og en stiv stolpe for hver bobil (opptil 4 bobiler) som er bra for all slags vær. Tett til bakken i alle kanter eller alle fire sidene hevet for å skygge i varmt solskinn. Alt uten å bytte de 4 hjørnepinnene.

Arlen - vi ønsker ikke spam her, derav redigeringen. Les [om] og [svar]
StrongBad
2016-03-21 04:12:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

På mange måter kaster du en presenning på samme måte som et telt.

Rennende grunnvann er et tema for begge typer ly. Mange tarpebrukere bruker bakkekluter av typen badekar som egentlig er de samme som teltgulv. I kraftig regn vil du legge ly i et område med god drenering.

Tarps kommer i alle former og størrelser. Den enkleste formen er en rektangulær presenning. Selv de mest avanserte figurene kaster ikke vind så vel som datamaskinstøttede telt. Dette betyr at det er mer ønskelig å kaste en presenning i et område som er beskyttet mot vinden.

En grunnleggende flat presenning har stor åpning i begge ender og mindre åpninger på sidene. For regnvær, vil du kaste presenningen med sidene nær bakken (spesielt den mot siden). Du vil også legge presenningen lavt for å minimere åpningene i endene. Ideelt sett vil du plassere presenningen slik at vinden ikke blåser gjennom den.

Du kan deretter beskytte deg selv ytterligere ved å støtte pakken på enden.

En fordel med en presenning over et telt er at det kan være laget av mye mer vanntett materiale (f.eks. kubefiber) enn det som vanligvis brukes i et dobbeltvegget telt. Videre er kondens et mindre problem i en presenning. Til slutt, med en presenning trenger du ikke å bekymre deg for at regnet fluer henger og berører teltet og gjør det mindre vanntett.

Jeg tror ikke at presenninger generelt er mer vanntette enn telt. En tarps vanntetthet avhenger av materialene som er valgt. Tarps har liten eller ingen kondens på innsiden - refererer du til det?
En av mine verste kondensopplevelser noensinne var med en presenning, som førte meg til dette spørsmålet: http://outdoors.stackexchange.com/questions/1513/what-is-the-proper-way-to-tarp-tent-to -undgå kondens. Hadde det ikke vært sommer, hadde jeg hatt dype problemer.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...